Tørrfesk ifra Senja. Det er snadder det.
Selvlaget av ærekjære fiskere med sans for gode råvarer. Tørrfisk kan lages på mange fiskeslag , men feit fisk som makrell og sild anbefales ikke.
Lange, hyse og den selvsagte torsken, og steinbit skal visstnok lage en magisk tørrfiskopplevelse.
Fisken beines ut og henges som filet med skinnet på. Vaskes i sjøvann før oppheng .Frost gjør susen for det ferdige resultatet.
Så da er det for meg å bare sette igang når anledningen byr seg, tørrfisk er skremmende godt.
NB : kan gi en drøy odør i huset ved konsum innendørs. Og ikke glem smøret .
Tørrsild er helt fantastisk. Spise den som den er, brese den over åpen bålflamme eller bruke som boknasild.
SvarSlettHva gjør de egentlig med tørrsilda produksjonsmessig?
SlettBoknasild / halvtørka ? Intessant å prøvd over bålet. :-)
Kan jeg spørre om Hvor fikk du tak i denne på Senja?
SvarSlettDet var nok en gammelonkel som hadde tatt denne med seg av egen naust-produksjon. Men det skal nok være rå å få tak i tørrfesk i Fjordgard og på Husøya. :-)
SlettBle hoppenda glad da jeg fant tørrfisk på Meny her om dagen! :) Og ikke mindre glad da barne spiste det som snop og ville ha det med seg på skolen! :) NAM!
SvarSlettFornuftige unger ! :-D og tenk den lukta i klasserommet . Ja til å ta tilbake tørrfesklukta i klasserommene ! ;-)
Slett