søndag 24. november 2013

Oksehalesuppe i sous vide

Oksehalesuppe får særdeles mye skryt for sin fantastiske smak, mer overbevisning enn det trenger jeg ikke for å sette igang selv. Oksehalesuppe er full av herlig gelatin , beinmarg og bein. En langkokt suppe blir en særdeles god styrkedrikk og næringsfremmer. Oksehaler krever tid . I vanlig kasserolle snakk om 8 timer + . Jeg prøver sous vidéen, den har stått og sturet litt i det siste. 
Øl, gulrot, en boks hermetiske tomater, tre sjalottløk, en halv knollselleri, fem laurbærblad, en dæsj heil pepper, tørka urter av løpstikke og persille , litt vann, durabelig med godt salt og oksehaler ble forseglet i pose uten vakumering. 30 timer på 80*C i vannbad. Bare å ta opp posen, koke opp i gryte og servere. 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar