tirsdag 3. februar 2015

Smørrogn av torskerogn

Vi er på full fart inn i fiskenes beste årstid ! Rogn, lever og melke, jeg fråtser i næringsstoffer.
I dette billedløse blogginnlegget kommer et kjapt innlegg om noe som ble rørt isammen på min kjøkkenbenk idag. For rogn er ikke så glad i tempraturpåvirkning, så jeg prøver å bruke rogn rå. Og ingen blending eller hard røring, for da smaker rogn ca ingenting.

Så her kommer smørrogn som jeg har valgt å kalle denne snaddersmørja :

50 g smør, upasteurisert er kongen her, smeltes svært skånsomt
100 g fersk rogn klemmes ut av en rognpåse og blandes med en klype salt.
Disse to blandes , smak til med salt og pepper.

For ekstra snert ble fire hvitløksfedd blendet og rørt inn. ( hvitløksfeddene var fra glasset med melkekefirkornsyrning av hvitløksfedd)

Smørja has på små glass og her legges et lokk med smeltet smør oppå som lufttetter ( ala syltevoksprinsippet)

Has i kjøleskap. Hvor lenge det holder tør jeg ikke si, men sist jeg lagde lignende sto det vel en måned før alt var oppspist.

Nyt den glade rogntid, torskerogn er snadder.

5 kommentarer:

  1. Mmm, dette høres deilig ut! Må prøves fortløpende. Sikkert bra babymat også (-:

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke umulig at det kan være god babymat :-) håper det faller i smak hos liten og stor.

      Slett
  2. Takk for godt tips! Har du noen eksempler på hvordan du spiser denne snaddersmørja? Fikk lyst til å prøve!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg spiste det bare med skje. Men jeg tenkte hele tiden på flatbrød. Dessverre hadde jeg ikke flatbrød i hus. Kan sikkert brukes med hell som ala majones, smøres utover skive/ knekkebrød med noe hodt oppå som feks egg. :-)

      Slett
  3. Så smart! Ei spennende rognsmørje :)
    Har tenkt litt på rå rogn nå i disse rognetider. Jeg har bare dampet og stekt foreløpig. Nå blir det en ekstra tur til Fiskehallen, for dette må prøves!

    SvarSlett