Vi er på full fart inn i fiskenes beste årstid ! Rogn, lever og melke, jeg fråtser i næringsstoffer.
I dette billedløse blogginnlegget kommer et kjapt innlegg om noe som ble rørt isammen på min kjøkkenbenk idag. For rogn er ikke så glad i tempraturpåvirkning, så jeg prøver å bruke rogn rå. Og ingen blending eller hard røring, for da smaker rogn ca ingenting.
Så her kommer smørrogn som jeg har valgt å kalle denne snaddersmørja :
50 g smør, upasteurisert er kongen her, smeltes svært skånsomt
100 g fersk rogn klemmes ut av en rognpåse og blandes med en klype salt.
Disse to blandes , smak til med salt og pepper.
For ekstra snert ble fire hvitløksfedd blendet og rørt inn. ( hvitløksfeddene var fra glasset med melkekefirkornsyrning av hvitløksfedd)
Smørja has på små glass og her legges et lokk med smeltet smør oppå som lufttetter ( ala syltevoksprinsippet)
Has i kjøleskap. Hvor lenge det holder tør jeg ikke si, men sist jeg lagde lignende sto det vel en måned før alt var oppspist.
Nyt den glade rogntid, torskerogn er snadder.
Mmm, dette høres deilig ut! Må prøves fortløpende. Sikkert bra babymat også (-:
SvarSlettIkke umulig at det kan være god babymat :-) håper det faller i smak hos liten og stor.
SlettTakk for godt tips! Har du noen eksempler på hvordan du spiser denne snaddersmørja? Fikk lyst til å prøve!
SvarSlettJeg spiste det bare med skje. Men jeg tenkte hele tiden på flatbrød. Dessverre hadde jeg ikke flatbrød i hus. Kan sikkert brukes med hell som ala majones, smøres utover skive/ knekkebrød med noe hodt oppå som feks egg. :-)
SlettSå smart! Ei spennende rognsmørje :)
SvarSlettHar tenkt litt på rå rogn nå i disse rognetider. Jeg har bare dampet og stekt foreløpig. Nå blir det en ekstra tur til Fiskehallen, for dette må prøves!