Her om dagen fikk vi masse flott sild fra noen engler i nabolaget. Silda er tilbake på vestlandet, og da er det bare å ta for seg og nyte disse edle råvarene . Denne silda skal bli til tradisjonsrik lubbesild, men den flotte rogna blir konsumert fersk. Eller, jeg feiget litt ut og laget rognekaker. I en liten mikser hadde jeg rogn, et egg, byggmel, salt og muskat. Så ble de stekt på panne i talg og smør. Helst skulle jeg vært mer forsiktig med varmen, rogn blir fort forringet varme. Lappene var gode, smakte smaksløse fiskekaker. Helt ok for en dagligdags middag , men neste gang blir det mer krydderier og tykkere røre da satser jeg på rognkaker som er skånsomt stekt og rå inni. For næringen og smakenS skyld.
Dette så godt ut! Fikk en del rogn forrige uke vi og, men den var kommet for langt til å brukes. :(
SvarSlettJa det var godt, ser kanskje bedre ut enn det smakte. Men det er små justeringer som skal til :) Kjedelig med rogna som var kommet langt. ikke at jeg ser slikt, tror jeg? Jeg bare mekker i vei. Men nå er jeg ingen stor fisker. Foreløpig! Planene er store, som alt annet :)
Slett