Rekekraft
Skall av opprinnelig 1 kg reker( jeg lot sitronrestene koke med også)
2 liter vann
En halv sellerirot
En løk i biter
Litt purre
Er par hvitløksfedd
Et par gulrøtter
10 pepperkorn
3 laurbærblad
Noen saltkorn
Kok opp , og la småkoke / simre under sporadisk avskumning. Etter 30-45 min siles grytas innhold og du kan redusere den ytterligere eller fryse ned.
Vi fryser ned i ca 4,5 dl porsjoner, perfekt base til middag for to.
Nå må jeg til pers på dette området og - kjenner jeg. Takk for inspirasjon og oppskrift!
SvarSlettAlt skal tynes til siste næringsdråpe ;-) kraft er blitt min nye bestevenn.
SlettJeg kokte også rekekreft i går! :) Maks utnyttelse av råvarene. Nå skal det bli fiskesuppe i heimen! :)
SvarSlettNam nam, herlig ! :-D
SvarSlett