mandag 20. januar 2014

Hjemmelaget kaviarEt lite stemningsbilde fra hjemmelaget kaviar. Jeg har alltid mislikt kaviar ifra butikken sterkt. Rett og slett ''fettskit'' spør du meg. Ekle greier som jeg fra barnsben av mente luktet skitten rumpe. Hvorpå mange spørsmål ; hvordan vet du det, bla bla bla. Uansett, jeg har laget hjemmelaget kaviar. Endelig kan jeg også si at jeg synes det er digg med kaviar på frokostegget og under gulosten.

Min hjemmelagde kaviar er rasket sammen av rå rogn, utsmeltet smør/ghee, salt , pepper, sukker og en liten klunk akevitt. Noen skrev at de tilsatte konjakk i hjemmelagd rogn for holdbarheten, vel, jeg hadde bare akevitt. Og den har noen fiffige kryddersmaker jeg er veldig glade i, så oppi med det. Kjørte dette med miksebeholderen til stavmikseren som du ser på bildet , til det var godt blandet. Oppi glass med det, helte over litt mer ghee som forseglende lokk, og satte i kjøleskapet. NamNam.


8 kommentarer:

 1. Har du noen formening om hvor lenge denne holder seg i kjøleskap? Hvis man har tilgang på fersk rogn, tenker du det er lurest å fryse rogna, ta opp litt etterhvert for å lage kaviar? Eller lage all kaviar med en gang, og fryse selve kaviaren i små porsjoner?

  Vet du cirka blandingsforhold du brukte?

  Snakket med fiskemottaket i dag, og det ser ikke ut til at rogna har begynt å komme enda - men det er ikke lenge til nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Holdbarhetstid har jeg dessverre ingen formening om. Men med ghee og akevitt i smørja, så vil jeg tro den kan holde seg lengre enn bare rå? Jeg skal teste det, reiser offshore imorgen så jeg skal la en skvett stå i kjøleskapet til jeg kommer hjem. :)
   Jeg ville sikkert laget store porsjoner kaviar og fryst ned, av all enkelhets skyld. Men, det gir større rom for variasjoner og eksperimentering hvis man lager oftere ved nedfryst rogn.

   Blandingsforhold, kanskje 100 g rogn, 1 ts salt, 1 ts akevitt, 0,5 ts sukker og 0,75 dl klarnet smør sånn cirkus? Smak underveis, det er mitt beste tips. :) Smattsmatt

   Slett
  2. Takk for svar. Gleder meg til å prøve. Kan ikke fordra fisk, og brekker meg bare ved tanken på å smake meg frem - men hva gjør man vel ikke for ekte mat og næring :-) God tur offshore! :-)

   Slett
 2. Prøvde meg på kaviar i fjor, med oppskrift fra nord funnet på nett, salt, sukker og treeddik. Strandet litt på type olje som skulle i, men tenkte ikke på at jeg kunne bruke klarnet smør! Takk for idéen!
  Treeddik er en eddiksyre, og burde vel være greit nok?
  Hilsen fra Mona :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tjohei! Been long gone i statene siste ukene !
   Treeddik har jeg ikke snøring på , trenge man den smaken spør jeg meg npr jeg spiser kaviar egentlig. Hva tror du? Hvordan ble resultatet? :-)

   Slett
 3. Treeddik er det samme som Røyksyre! Altså "så har me juksa lite" hvis man ikke kaldtrøyker rogna selv.
  Veldig viktig å ikke ha for mye Røyksyre i for da både lukter og smaker det svidd sævje!
  Bedre med for lite enn for mye, smaken setter seg når den modnes.

  SvarSlett