Så stappes pølser, røykes og henges til tørk. Denne prosessen har jeg ikke prøvd på selv, så den kan jeg ikke fortelle så mye om enda. Men lysten og nå kanskje kunnskapen til å lage spekepølser er der, så det kommer nok flere kapitler fra spekepølseeventyret i Eiden's Hage.
For kurs innen spekepølse, damppølse, spekelår, slakting, feltkontrollør etc, se Hjortesenteret.no
Magnhild Dyrdal var med i en film som het Folk ved Fjorden . Den er vakker.
Ellers møttes det en gjeng med herlige mennesker, blant annet ei skikkelig fresk dame fra Fusa som lager løvetannsirup og driver Eikhaugen Gjestegard. Løvetannsirupen har sprengt landegrensene, se denne artikkelen.
Kjekt å møte mange mennesker med det samme for øyet; å holde tradisjoner i hevd og lage sin egen mat.
Så spennende! Kanskje det er dette som blir mitt nyttårsforsett; lære å lage spekepølser på go`måten :)
SvarSlettDet kaller jeg et godt nyttårsforsett ;-D
SlettHaha, jeg lest først "spøkelseskurs" av overskriften. Men, spekepølsekurs, ja det kommer nok godt med. Har lyst til å lære meg det, jeg også!
SvarSlettEvelina
Det neste blir melkesyregjæret spøkelsekurs ;-) haha, nei fra spøk til alvor, spekepølsekurs anbefales på det varmeste !
SlettSpennende, skulle gjerne vært med på dette kurset!
SvarSlettJa følg med følg med, de setter opp kurs støtt og stadig. Og kan dra til andre steder for å holde kurs ifølge nettsiden. Veldig kjekt å lære melkesyregjæring av kjøtt, spenstig og digg!
SvarSlett