søndag 3. februar 2013

Saltbakte rotsaker

Saltbakte rotsaker er blitt min nye favoritt av middagstilbehør. Kjapt og enkelt, gjør seg i stekeovnen mens resten av middagen blir laget. Potet og rødbeter er favoritten, men jordskokk , kålrabi og gulrot er også knakende godt.


  • Sett stekeovnen på 225*C
  • Skyll og skrubb rotsakene reine.
  • Gni dem inn med fett/ olje. Jeg foretrekker talg, andefettt eller olivenolje.
  • Gni rotsakene med grov salt.
  • Snitt kryss i dem. På diagonalen.
  • Legg dem i smurt ildfast form.
  • Dryss gjerne litt mer grovsalt over dem og en liten klatt fett på toppen.
  • Stekes 25 min +, størrelsen avgjør.
  • Når de er ute av ovnen, klem lett på dem så krysset åpner seg, nytes gjerne med en smørklatt . Og husk at de kan være veldig varme.


Rødbeter blir faste i fisken og særdeles sødmefylte. Poteter blir som bakt potet, og jordskokk blir blaut innvendig. Virker som den blir kokt innenfra, men smaken er knall. Jeg regner 3 rotsaker pr pers som er i størrelsen mellom et egg og en tennisball. Lettere middagstilbehør skal man lete lenge etter, og den vidunderlige sødmen man får ut av dem på dette viset, ja da kan man ikke la være å saltbake! :-)

3 kommentarer:

  1. Genialt! Alltid på jakt etter nye tips på tilbehørsfronten, og disse skal jammen prøves i morgen! Har en haug søstpoteter liggende, gleder meg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper dette faller i smak! Har ikke prøvd søtpotet, men jeg har jo en liggende, må prøves. Gi gjerne en tilbakemelding med søtpoteten. Hvis du er i beit for å få bruk søtpoteter, så må jeg få tipse om superlivsstil.net son søtpotetsuppe med masse kraft i. Laget den her om dagen, kanongodt. Og med noen lett stekte fiskebiter med masee urter ble det en fantastisk middag. :-)

      Slett
    2. Takk for tips, skal definitivt prøves!

      Slett