Så til verket!
Du trenger:
2 dl sukker
1 dl kremfløte, ( ikke "tullefløte" )
100 gr hvit sjokolade, ( vi bruker Jacob's Utvalgte, men f.eks Freia fungerer utmerket )
1 ss smør, ( ikke margarin eller annet dillesmør )
En "dert" vaniljeessens eller ekstrakt, ( vaniljesukker går også an )
Et knivsodd med salt om du bruker lite salt smør, ( som vårt usaltede smør fra Tidsporten )
Av utstyr er følgende greit å ha:
Tykkbunnet kasserolle
Steketermometer
Litermål
Et egnet røremedium, visp/sleiv, U name it
Vekt kan være nyttig men siden vår sjokolade er 100 gr, vel, du skjønner
Du gjør:
Bland sukker og fløte i kasserollen og sett på varmen, rør med jevne mellomrom. Når du merker at det begynner å boble kan du stikke termometeret nedi og følge godt med, så fort temperaturen når 115 *C tar du pannen av varmen og setter den til kjøling. Siden vi her i huset er noget utålmodige bruker vi kjøleskapet for å akselrere nedkjølingsprosessen.
Mens første ladning kjøler seg ned blandes resten av ingrediensene. knekk opp sjokoladen i små biter, bland inn romtemperert smør og tilsett en liten dert vanilje, ( Jada, du kan selvsagt bruke vaniljesukker, det er bare ikke like godt synes vi her i huset. ) Om du vil kan du sette denne blandingen på svak varme for å hurtig lage en smooth finish, siden vi er litt opptatt av milijøet bruker vi restvarmen fra første runde til dette.
Når fløte/sukkerblandingen har nådd +/- 55 *C blandes alt sammen til en jevn, ( og fristende ), masse som så helles i en egnet form. Et rekangulært plastbeger er fint til dette, når du kjøler det hele ned igjen vil du stå igjen med en herlig blokk fristende karamell. Kutt så opp i passende biter og gjør deg klar for orale nytelser i fleng.... Dette er godsaker!
Mmmmm, ser deilig ut! Tror jammen jeg må prøve:) Takk for tips!
SvarSlettVel verdt å prøve. Farlig godt, lykke til !
SlettIngelill :-)
Åj, åj, åj, må absolutt prøves snarest!
SvarSlett-G
Anbefales! Men det er mektige saker, så jeg anbefaler dem ikke til daglig konsum. Hi hi
SlettHolder på å lage disse til julegaver nå :) Spent på resultatet!
SvarSlett-M
Håper det blir suksess. Lykke til :-)
Slett