Slow Food symbolet
Slow Food Sunnhordland har nå fått seg en aktiv facebookside, anbefaler alle som er nysgjerrige på hva som foregår om å ta en titt. Lørdag 4 november hadde vi stand på arrangementet for Mat frå Fitjar. Det gav mersmak. Utrolig kjekt å møte folk, og ikke minst se hvor mye Fitjar hadde å by på. Det er ikke store kommunen. Så hvis det arrangementet gjenspeiler gjennomsnittlig prosentandel av engasjerte mennesker i samfunnet, så har Sunnhordland veldig mye å by på. Jeg er spent på hvor veien bærer videre, som innflytter er det veldig spennende å oppdage nye produkter og produsenter , og slår gjerne av en prat om vekstvilkår for gulrot og ernæringsmessige spørsmål knyttet til tradisjonskost.
Slow Food oppsto i Italia . Et land med sterke følelser knyttet til sin tradisjonsmat. Det var et knippe mennesker som mente de så begynnelsen på slutten for deres tradisjonsrike mat, og dette ville dem til livs. Siden har dette spredt seg, og det er kommet til Norge hvor vi nå har fått mange lokallag. Tanken bak opprettelsen i Italia den gang håper jeg flere tar med seg hvor enn i verden de kommer fra, og spør seg; hva er det vi snart mister? Tenk om den dagen skulle komme da jeg ikke kan få fatt i gammelsalta sei eller møsbrømlefse? Krams , lubbesild eller dravle? Eller potet ifra Fitjar?! Og nå når McDonalds kommer til Stord må vi ihvertfall være årvåkne :-) Nei jeg har ikke noe imot maccern, tror ikke det er den største trusselen mot våre tradisjoner innen mat. Men jeg håper at Slow Food som organisasjon kan få folk til å tenke på det nære og kjære og jordas velferd.
Jeg og min kjære er ihvertfall på den grønne gren, og ser oss nok aldri tilbake.
Blå kongo frå Eidenshage
Blå Kongo blir helt vill på tallerkenen med hjemmelagd pølse
Nyopptatte grønnsaker klar for sitt endelikt i våre mager.
Vakre farger fra Eidenshage
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar