torsdag 20. desember 2012

Biff tartar-røre


 
Kroppen min responderer veldig godt på rått kjøtt. Når jeg blir servert carpaccio og tartar så koser jeg meg.  I den senere tid har jeg fått forståelse for at kjøtt fordøyer vi bedre når det er rått, og fordøyelsen må vi ha på stell.  For at kroppen min skal ha det så gunstig som mulig ,  skal jeg nå presentere mitt første eksperiment med biff tartar. Det ble så godt at det skal bli fast rutine. Man tar det kjøleskapet har, mitt mest brukte ordtak  bokstavelig talt.


Tartar- røre
 
 
  • 150 g kjøttdeig eller karbonadedeig. Optimalt med råvare fra gress-spisende dyr .
  • 2 skiver syltede rødbeter, finhakket
  • 3 store kapers eller 10 små, hakkes
  • en halv rødløk finhakkes
  • 5 skiver sylteagurk finhakkes
  • saften av en halv sitron
  • en halv ss sennep. Gjerne fermentert, men dijon går sikkert bra
  • evt salt og pepper.
  • en eggeplomme
Rør kjøttdeig sammen med sitron og sennep. Ha så i resten og smak til med salt og pepper hvis du trenger det. Ha eggeplommen i en grop i midten. Veldig enkelt , veldig godt. Kjapt og sunt.







2 kommentarer:

  1. Tartar har jeg aldri prøvd. Har vel vært litt skeptisk til rått kjøtt, men carpacio er jo så godt så jeg må nesten prøve meg på dette også!
    God jul! :)
    Hilsen Yngvild

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja jeg er jo litt skeptisk til rått kjøtt selv. Når det gjelder vilt er jeg tilbøyelig til å si at skal jeg spise vilt rått vil jeg helst slakte dyret selv. Men vi er vel litt hysteriske sånn i bunn og grunn. ;-)
      Rå kjøttdeig er snadder, ble veldig fascinert av min lille egenkomponerte rett. Rå kjøttfarse fra kalver noe jeg anbefaler, larsastova økologisk kjøtt fra granvin er den vakreste kjøttfarsen jeg har sett. Skulle ønske jeg hadde slakter i nærheten, men det er jo litt spennende med matjakt også.
      Ha ei strålende jul Yngvild :-)

      Slett