Matprodusenter og annet

Sist oppdatert 25/8-2014. Legger oppdateringer øverst under hver kategori.

Kjøttprodukter

Galloway Matningsdal  Ligger på Jæren, utegående gresspiserev interessant sort.

Solbakken Gard    økologisk gard på Jæren

Oversikt frilandsgrisprodusenter  Her kan du se dine nærmeste produsenter av frilandsgris.

Sikje Småbruk øko-sertifisert gård på Bømlo som driver med de flotte Vestlandske fjordfeene. Villsaukjøtt har de også for salg. + urter og lynghonning. Se etter dem på bondens marked i Bergen.

Haugen Gardsmat Kjøttprodukter av ymse dyr. Se etter dem på bondens marked og butikker på vestlandet. Kjekke å slå av en prat med, humørfylte sogninger.

Nyr Kyr som går ute hele året, her kan du få kjøpt hele kalver med innmat på privaten. Bonden sjøl svarer villig vekk på mailer og graver og finner ut av muligheter for kjøttleveranse og tilgjengelighet. Økologisk.

Beitelaget Gressende Anguser i nordre Rogaland på Rennesøy. Utsalg i Østhusvik.

Villsaukongen Har ikke prøvd selv, men sender pr.post

Holte Gard Økologiske kyllinger, and, gås, egg.

Homlagarden Økologisk kalkun fra Hardanger. Se på de flotte bildene på nettsiden av kalkuner som skuer utover den solfyllte Hardangerfjorden. Kjøper deres produkter på Stend Landbruksskoles Gårdsutsalg. Se etter produktene i velass. dagligvareforretninger.

Grøstad Gris Økologiske glade griser fra Østlandet. Flott nettside, sender pr.post. Produktene fås her.

Hanne Høne Du kan bestille deg en halv skogsgris og få julemiddag med sjel. Landhandleriet er verdt et besøk og her kan du bedrive vinsmaking. Herlig konsept.

Martha Haugen Vesterålen Økologisk gård med villsau, bier og egen restaurant.

Heidal Landbruksprodukter Verdt en titt, har ikke testet produktene selv. Men Heidal er vakkert, og gir meg gode vibber om at da er produktene herfra også det.

Spekeburet Diverse kjøttprodukter. Holder til i Uvdal på østlandet.

Hulderfe Kjøttprodukter fra vakre Senja. Økologisk.

Meieriprodukter

Tyssen smør upasteurisert smør og rømme . Får også kjøpt ekte rømmegrøt fra dem. Se etter dem på bondens marked i Bergen . Produktene får man også på Stend landbruksskoles gårdsutsalg.

Kjerringøy gård Økologiske, upasteuriserte oster og kjøttprodukter .Gavepakninger. Sender pr.post.

Grøndalen Gård lager den syrlige ferskosten NYR. Økologisk gårdsdrift med dyrevelferd i fokus.

Avdem Gardsysteri  Meieriprodukter laget med kjærleik, vunnet mange priser for sine fantastiske produkter.

Fjellysteriet Her har de mye godt. Ligger i Tolga, verdt en avstikker om du kjører E6 nordover.

Gardsost Her finner du en produsentliste for hele landets oster, verdt en titt. Her finnes også linker til regelverk rundt næringsmiddelproduksjon og rå melk. Gardsost er en veldig spennende organisasjon for oss som er engasjert i ekte, ubesudlet mat.

Vivre Gard  Økologisk gård i Trøndelag som tilbyr hjemkjøring i Trondheim ved bestilling over 1000 kr.

Derinngarden Økologisk gårdsbruk mellom Molde og Kristiansund. De har nettbutikk , hurra. Har ikke prøvd deres produkter enda, men det kommer.

Skånåliseter er et gårdsysteri ved Børgefjell , helt nord i nord-Trøndelag nært svenskegrensa. Geitprodukter.


Is

Isrosa  Nydelig økologisk is fra Herøysund i Kvinnherad. Se etter dem på bondens marked og i ass.dagligvare på vestlandet.

Alm Gard Stort sett økologisk is, se etter dem på bondensmarked. Tyttebærisen deres er snadder.

Rein Iskrem fra Rissa Iskrem fra Trøndelag. Økologisk. Har til gode å smake den, men det kommer .

Frukt, bær , urter og grønnsaker

Sikje småbruk . Økologisk gård som holder til på Bømlo. De dyrker knallgode urter, se etter dem på bondens marked i Bergen. De kjører også rundt med urtebilen imellom Bergen-haugalandet, full av urter og lynghonning.

Epleblomsten Min eplemostfavoritt. Sender pr.post, men rimeligst å kjøpe i butikk,( norgesgruppen) Her kan du få eplemost fra forskjellige typer eple, og de har flere økologiske varianter. Deres solbærmost er også verdt å prøve ut.

Honning , Bømlo er et paradis som flyter av honning .

Snill bie er økologisk honning fra snille bier på Bømlo. Se etter den i butikkene i hordaland, spesielt sunnhordland. Kan kjøpes på nett fra Økosjokolade.no og Hervik . ( Snille bier er det, for birøkteren har avlet spesielt på lynnet til disse biene, veldig spennende. Honning har lange tradisjoner på Bømlo)

Sikje småbruk lynghonning fra Bømlo. Se etter urtebilen med øko-urter og lynghonning i Bergen/haugalandet.

Stavland , enda mer honning fra Bømlo :)  Stavland begynte også med tomatpuré da det ble noen dårlige honningsesonger. Deres øko-tomatpuré er min favoritt. Spises helst med skje rett fra glass. For det er meget positivt med tomatpuré på glass istedenfor hermetikk.


Korn og mel

Spesialkorn Her bestiller jeg mel. Siktet og sammalt spelt, emmer og svedjerug. Biodynamisk dyrket av norske bønder. Vel verdt pengene. Sender pr.post

Hollie Mølle øko. Deres mel sees oftere og oftere i dagligvarebutikker. Hurra.

Kvelde Mølle øko. Sees i velassorterte dagligvarebutikker + Reindyrka og helsekost.

Øl

Ægir bryggeri  ligger i Flåm. Stedet er en perle. Ølet fåes i butikk og Vinmonopolet.

Haandbryggeriet  har mye godt. Trykk deg inn på siden og se hva Nisselandet Norge får til. Men de har også engelsk nettside, www.handbryggeriet.net

Nøgne Ø Har virkelig satt standarden og vært en døråpner for ølbrygging til det kommersielle markedet, også utover landegrensene. Nettsiden er på engelsk, ref. linken ovenfor. Nøgne Ø får man på vinmonopolet. Hatt flust av gode smaksopplevelser med dem, ingen jul uten juleøl fra Nøgne Ø.

Kinn bryggeri  Det begynte med en ' Vestkyst' på Crossroads club, og da var jeg solgt til Kinn bryggeri. Vinmonopolet er din venn også her.

Hudpleie

Naturlig liv Her blir det naturlig hudpleie å få kjøpt i tiden som kommer.

Vossabia herlige produkter fra Voss. Damen bak merket har egne bikuber!


Butikker

 Rå Smak  er en butikk som ligger i Asker. Må prøves!

Bergvang Gård ligger i Asker, og har helgeåpen gårdsbutikk. Sjekk ut hjemmesiden for mer informasjon om denne spennende gården. ( de har dexter-fe og høylands-fe ,jeg vil dit!)


Stend Gardsutsalg Gårdsutsalg fra den videregående skolen med naturbruk i Fana, Bergen. Økologisk, selvdyrkede egg til en veldig god penge, blomster, kjøtt fra snille produsenter på vestlandet , Bør besøkes, ofte! :)

Duggurd Samvirkelag lokalisert på Øverland Gård i Bærum, med fokus på ren mat fra norske gårder.


Albert Idsøe  , slakter i Stavanger. Verksgata 3-5

Økologisk dagligvarebutikk  , ligger på Ullandshaug i Stavanger

Solheim kjøtt  Slakter i Bergen Solheimsgaten 25

Reindyrka Økologisk butikk i Bergen sentrum , velassortert og flott. Christian Michelsens gate 1 


Kjøttbasaren Delikatesseforretning i sentrum av Bergen.

Gutta på Haugen, Delikatessebutikk på St.Hanshaugen i Oslo . Se etter dem på facebook.


Nettsider og andre fine ting

Duggurd  Damene bak duggurd er noen virkelige stå-på damer som gir deg flotte produkter til ditt tradisjonkosthold gjennom denne nettsiden. De har også helgeåpen butikk nær hovedstaden.

Tidsporten her får man kokosfett, gelatin, spekepølser uten nitritt, ost og smør fra Kâserebellen etc. Ta et dypdykk i Christers univers , og du finner mye godt til husholdningen. Jeg kjøper lure remedier til hjemmeproduksjon av kosmetikk blant annet.

Bjørnerud Alpakka Utenfor Hønefoss har de alpakka ! Kult dyr med deilig ull.

Mat og Kultur , her får du den villaste boka utgjevne i Noreg: Ysting i Valdres

Solgard's  disse tilbyr økologisk frukt og grønt m.m på døren i utvalgte distrikt av landet. De utvider stadig sitt geografiske område, så følg med.

Hervik konservering, de holder til utenfor Haugesund. Husker dem fra jeg var lita og mamma bestilte på postordre, beste bringebærsafta som fantes da jeg var liten. Men nå er det nettbutikk som gjelder. Produktene er uten konserveringsstoffer, men med godt med sukker. Man finner deres produkter på enkelte dagligvarebutikker, til og med i min hjemkommune på Helgeland.

Økosjokolade Hvis du liker å lage egen sjokolade , så har det du trenger her .

Finngodmat.no  Fyldig oversikt  over matprodusenters kontaktinfo i vårt langstrakte land.

Bondens Marked  Alt av godsaker samlet på et sted. Måtte flere byer/tettsteder arrangere disse i årene som kommer, kvalitetsmat til det norske folk.

Vinmonopolet  De er helt rå på service, lar meg stadig fascinere over deres kunnskap uansett hvor i landet jeg er. Bruk dem og kos deg, føler alltid at jeg er litt på skattejakt når jeg er på polet.

www.drikkeglede.no  Glad i øl? Bryggeri og drikkevareforeningens nettside. Masse nyttig informasjon om bryggervirksomhet rundtomkring i vårt langstrakte land.

Lokalmatbutikken  Ligger i Brønnøysund og har egen nettbutikk, kan blant annet kjøpe tørket rein-hjerte.

Matbuda ligger i Ålesund. Nettbutikk. Her får du kjøpt Fjordnær, Sjokolade fra Geiranger.

Matmagasinet Nord beretter om hva som rører seg blant produsenter, restauranter og råvarer i Nordenl

Godtlokalt.no Spesialgrossisten som leverer til grossistene bak dagligvarekjedene. Finnes igjen i Lokal Mat disken i butikken. Distribuerer norske nisjeprodusenter, se leverandørlisten.


Kunst og opplevelser

Atelier Bris  Stavanger

Galleryforrest Bergen


.15 kommentarer:

 1. For en flott oversikt. Så greit å ha alt samlet på en plass slik at en slipper bruke masse tid på å lete. Foressten ang. Grøstad gris- når jeg har vært inne på nettsiden deres med gjevne mellomrom står det bestandig at alle produktene er utsolgt, men du mener det går ann å bestille alikevel?

  -G

  SvarSlett
 2. Dette var en super bra oversikt! Kommer definitivt til å titte mer innom denne. Linker til den på Facebook!
  HIlsen Yngvild

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du likte den. Link gjerne, og kom med innspill til mangler, måtte listen bare vokse og vokse i det uendelige . Det er mye godt i dette landet og mer kommer til :)

   Slett
 3. Ja det gjelder å følge med litt. Det krever litt tid, men dette var jo til stor hjelp.Selv sytnes jeg det kan være kjekt å oppsøke noe produsenter.Ikke det at jeg gjør det så ofte, men har blandt annet deltatt på "Gardimellom" i Gudbrandsdalen.Der er det litt av hvert å stikke snuten oppi! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gardimellom, det hørtes gøy ut. Er det noe som er hvert år? Gudbrandsdalen har mye spennende å by på . :-) produsentbesøk er virkelig fascinerende, nesten som jeg kunne tenkt meg å startet pakketurløsning med det temaet. Vet organisasjonen norsk gardsost har vært på en slik ekskursjon, fascinerende!

   Slett
 4. Flott og innholdsrik oversikt, kjempekjekt å ha!:-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Vibeke, skal så godt det lar seg gjøre å holde denne oppdatert og innholdsrik :-)

   Slett
 5. Tusen, tusen takk for at du tok deg bryderiet med å dele alt dette med oss andre! Sparer meg for mye arbeid med å finne fram selv. Er i starten av en kostholds-/livstilsomlegning og vil prøve å spise så mye 'ren mat' som mulig, og må orientere meg om slik som dette og masse mer. Så takk. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gleder meg stort at smørbrødlisten min kommer til nytte. Savner du noe på listen , gi meg en lyd. VIsjonen min er å få den lang og fyldig, regionsbasert etterhvert. Det rører seg mye godt for tiden :)

   Slett
 6. kjempefin liste, du skulle hatt en dato på den for når den sist var oppdatert.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var lurt, det skal jeg begynne med. Kan si nå at siste oppdatering var ca 1/3 :-)

   Slett
 7. Fantastisk blogg, super liste!

  Ville bare tipse om Sans og Smak i lillemarkens i kristiansand. Økologisk butikk som selger blant annet lokale grønnsaker, kjøtt, egg og masse godsaker;)

  SvarSlett
 8. Hei og tusen takk for gilde ord. Sans og smak skal jeg sjekke ut, har aldri hørt om dem, men så har j aldri vært i Kristiansand, Dessverre! Takk for tips :-)

  SvarSlett
 9. Hei Ingelill! Jeg har tatt meg den frihet å kopiere en del herfra til vår soon-to-be kraftmammaside www.kraftmamma.no. Håper det er ok... Du må bare knabbe tilbake om det er noe fra vår oversikt du vil ha med her!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne :-) Det går helt fint, er bare en glede at dere kan bruke denne. Jeg knabber villig tilbake , en skikkelig produsentoversikt er alfa og omega. Gleder meg til dere er oppe med kraftmamma-siden, det blir kjekt! :-D

   Slett