mandag 21. april 2014

Diverse som rører seg i hodet

Jeg er mer glad i å være i hagen enn å blogge for tiden. Også må jeg litt på kurs, og litt på jobb, også går nu tia. Men jeg er alltid på hogget for å finne lure tips og godsaker hvor enn jeg ferdes .- Jeg elsker å bake, og magasinet 'Bake' var kjekk lesning. Inspirasjon er viktig, og å justere oppskrifter mer i retning tradisjonskost er bare ekstra gøy. Bladet kostet 39 kroner, noe jeg syntes var veldig kjekt. Glossy magasiner koster jo mer en ei god flaske naturvin for tiden..... Og gjett hva jeg prioriterer ;)

- Jeg har funnet den perfekte sports-BH. Har vært på jakt i sikkert 10 år. For uhåndterlige framdeler så er denne fra Panache fantastisk. Hvorfor blogger jeg plutselig om sports-BH'er? Jo, fordi det har med helse og velvære å gjøre. Rygg og nakke kommer til å takke deg. Og den former fuglebrettet på en god måte, ikke som andre sports-BH'er som trykker de stakkars framdelene opp-ned, attfram.

- Den gode Smak i Molde. En fantastisk feinschmecker-butikk med et fyldig utvalg av gode smaker fra uendelig mange leverandører. Jeg var på jakt etter en god te til Kombucha. De visste ikke hva Kombucha var, ( og er sikkert like grønn etter min forklaring om en sopp som ser ut som et silikoninnlegg) men svart te fra Ceylon ble anbefalt. Den skulle være mildere enn kinesisk . Og der fant jeg min nye favoritt- te! Det blir nok slossing med kombuchaen, for denne drikker jeg nå daglig. Blitt litt hekta.  Ellers har de derinngarden og avdem sine oster. De ble med i kofferten!

- Karlsenskrydderier.dk har en drøss med kule produkter. Lakrisproduktene snakker til meg. Den gode smak i Molde som hadde disse. Kjøpte dessverre ikke pga jeg skulle fly med håndbagasje, men link er satt på minnet.

- 'Bare' restaurant i Bergen.  Radisson Sas Norge  2 etasje , Ole Bulls Plass. Jeg gikk alene dit en mandag. Og spiste meg god og mett på en 4 retter med vinpakke. Naturviner fra Meinklang og en eurekaopplevelse angående kveite. Kveite har jeg ikke vært så begeistret for, men der lærte jeg at den skal Grilles! Svies litt. Oi, hvor den kledde den smaken. Lokalet er stilig, og ikke lytt. Jeg er var for støy, men nabobordet med en god gjeng som kaklet godt etterhvert som vinen gikk til hodet deres, sjenerte ikke. Stort pluss. Over til maten, det ble servert hyse med myse-saus. Da måtte jeg mase litt på servitøren, for myse-saus syntes jeg var utrolig kult. Tenk at man kan bruke myse til det og. Måtte skrytes. Til dessert fikk jeg brent smør-is med surblad på '' som man spiste i barnehagen''. Da måtte jeg fnisete fortelle at jeg spiser surblad fremdeles. Hagen min er faktisk en veldig god produsent av surblad. Vurderer å begynne å selge, så god er den faktisk. En liten skrape i den fine lakken, servitøren påsto at det var blomsterdag da jeg entusiastisk så på vinflasken og proklamerte at det var en naturvin. Men det var løv-dag... :)   Vil anbefale 'Bare', 1200 kr for en fireretters med vinmeny, en fin påskjønnelse for matglade mennesker.

- For hjemmebryggeren som er glad i hage. Denne siden har et bredt utvalg humleplanter i alle kalibre.

- Naturviner. Er alltid på jakt etter et kupp. Nå har jeg fått ferten av Azienda Agricola COS . 3 italienske vinprodusenter som har gått sammen for å lage viner på de gode, gamle metodene. Blant annet i amfora, som jeg mener er leirkrukker. Du finner en del av dem på polet, Cos Rami var en finfin hvitvin.  Pizzolato prosecco er uten tilsatte sulfitter, og jeg har sett på facebooksiden til 'Organic Wine selections by naturalmerchants' at de har røde, hvite og rosa viner uten tilsatte sulfitter. Dessverre er det bare Proseccoen( boblevann) som jeg har sett i vinmonopolets sortiment. Naturviner er gøy. PS: Ingen viner er helt sulfittfrie. Sulfitt er naturlig i druer, akkurat som i rosiner har jeg forstått. Men det er tilsetningen av mengder sulfitt som er bøygen for meg. Og den er nok kjemisk fremstilt, så da prøver jeg å unngå det. Er man en meitemark liker man det naturlige.Nyt våren , det er en fantastisk tid.


4 kommentarer:

 1. Hei!

  Eg spør dåke så eg ser dåke kan så mykje om det meste! Har prøvd/fått til å spire søtpoteter? Eg har prøvd tidlegare utan hell, no fekk eg tak i økologiske frå Kinsarvik i Bergen og det gjekk heller ikkje denne gongen. Eg kan ikkje skjønne kvifor det ikkje skulle gå.

  Håpar på gode råd om dåke skulle ha! Helsing ei som følgjer bloggen dåkas! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingvild :)
   Søtpoteter ja, varmekjære skapninger har jeg skjønt. Jeg puttet tre stykk I en bøtte og hadde I drivhuset I fjor. Den ene spirte og jeg fikk mange små søtpoteter på den etter en laaaang sesong. Og vi snakker små poteter. Egentlig kan jeg ingenting om søtpoteter, men jeg skulle gjerne visst mer enn det jeg fant ut med mitt eksperiment I bøtten.
   Men at de er varmekjær er nok et godt tips. også er jeg usikker på om de går å spire på same mate som vanlige poteter. Anbefaler å søke på engelsk, da får man så mange flere treff. Sweet potato eller yams. Brukes litt om hverandre, ihvertfall I USA.

   Lykke til og takk for fine ord :)

   Slett
 2. Tusen takk for supre tips:)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, kjekt at noen kan nytte seg av dem :)

   Slett