torsdag 22. mai 2014

Frø fra enda et nytt nettsted

Jeg klarer aldri å la være, mer frø i hus. Eget laurbærtre skal jeg prøve å få til. Om det blir litt te også blir spennende å se. Kjøpte dette på ebay. Det var til og med salg ;-)

6 kommentarer:

 1. Skøy på Ebay - mye skøy på Ebay :)
  Gleder meg til bilde av laurbærtreet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ebay er sjølvaste godteributikken for frøgale som meg :-)
   Ja du får gi en liten fingerkryss for at det gror seg ett vakkert laurbærtre her. Kan også nevnes at det fulgte med veldig gode bruksanvisninger på hvordan man skal så/ spire.
   Det er første gang jeg har fått, gledelig !

   Slett
 2. Hei! Spennende med FRØ...! Jeg skal ikke påberope meg å ha greie på FRØ og KVALITETER...., men disse så ut til å være førsteklasses! Blir spennende å se om det blir et flott laubærtre ut av det:) Jeg bor på Østlandet og er eier av bloggen Cornelias verden. Det er min første sesong som drivhuseier....så i år har jeg kunn sådd: Erteblomster, blomkarse, tomater, basillikum og gulrøtter. Ellers har jeg kjøpt litt forskjellig småplanter av grønnsaker og salattyper. Skjønner at det er mye "snadder" å få tak i via netthandel. Jeg får la meg inspirere til spennende frøinnkjøp med tanke på neste sesong:) Lykke til med spiringen! Christin

  SvarSlett
 3. Hei - jeg lurer på hvordan det har gått med frøene til laurbærtre. I Spania har jeg lett etter et gartneri som selger små laurbærplanter, men har aldri funnet noe. Hos Plantasjen i Norge kom jeg over noen små laurbærtrær - de kostet 300 kroner. Mener jeg behandlet dem pent, men etter to år begynte treet å visne og til slutt var det bare å kaste.
  Det er jo flere slag laurbær - deh du har kjøpt frø til er den riktige.
  Lurer på om du har fått det til? Tenker jeg skal bestille en frøpose fra det stedet.

  Vennlig hilsen
  Odd Johannessen
  Kongsberg kbgodd@broadpark.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Odd.
   Eg må rett og slett innrømme at det har ikkje gått veien med disse frøene. Men de har ikkje fått så mye omsorg som eg skulle gitt. Så jeg tror ikkje det er frøene sin feil.
   Et laurbærtre er en liten drøm her og, eg er skeptisk til kjøp på hagesentrene på grunn av evt sprøyting. Derfor er eg ivrig på div frøkjøp. Kjedelig at det skal være så vanskelig å få tak i i Spania. Bor du der? Har du tenkt å ta med til Norge viss du finner?

   Med beste hilsen oss i Eidens Hage

   Slett
 4. Hei og takk for svaret! Nei, jeg bor ikke i Spania, men er der 3-4 uker hver høst og noen ganger vinter. Har kommet over en del frø der, men ikke laurbær - da ser de bare uforstående på meg når jeg spør. (det er ikke språket, for jeg snakker rimelig spansk). Men jeg har vært forbi et par store gartnerier, men siden jeg ikke kjører bilen selv har det aldri passet å stoppe.
  Det er jo ulovlig å ta med rotklump (jord), men finner jeg et lite tre som går i kofferten, skyller jeg av mesteparten av jorda og tar sjansen på å ha i kofferten.
  Tror nok jeg skal få tak i det treet en gang. Jeg kjenner noen spanjoler som jeg skal spørre neste gang.
  Odd

  SvarSlett