fredag 16. januar 2015

Norsk sopprosjekt trenger støtte

Støtt et spennende skogsprosjekt i Norge og få spennende planter i retur. For alle som er glad i hage, økologi og nyttevekster så er dette noe du ikke vil gå glipp av. Guren Efferus er en spennende skikkelse . Frem med hagespaden og lommeboka . Les mer om prosjektet her : https://www.fundedbyme.com/en/campaign/5030/myceltsunami/?type=r 

2 kommentarer:

 1. Guren er en fin og idealistisk fyr, men kunnskapen er til dels overflatisk eller ensporet i en del tilfeller. Det han skriver om sopper og hva disse gjør for jorda er for det meste riktig, men han ser ut til å forveksle sopper i jorda, som gjør alt han mener de sopper han fokuserer på gjør, med sopper man dyrker. Liker man sopp så er det jo ikke noe problem, men om man vil ha mer næringsrik jord med optimal ph, samt avgiftning av tungmetaller, kjemikalier og radioaktive partikler, så funker jorddekke, kompost, tang/tare, steinmel, bunnslam (fra elv og sjø), samt husdyrmøkk kompostert eller iblandet et eller flere av de førstnevnte substanser enda bedre, og dekker et mye større område.

  Det er mao mikrolivet, inkludert sopper, i jorden man vil nære og bygge, for de ovennevnte egenskaper, og ikke sopper man dyrker oppå jorda.

  PP

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, godt poeng og takk for informasjonskorrigering. Jeg har skikkelig sansen for Guren og kunne gjerne tenkt meg å besøkt skogshagen hans. Et driv av ideer og påfunn , også her til lands. Vil driste meg til å kalle det unikt.

   Slett