fredag 28. juni 2013

Flatbrød og småprat

Jeg er i Nordsjøen og sitter og drømmer meg hjem til hjemmelagde flatbrød og hagen+ pusekatten.

Hjemme har jeg vært mer opptatt av hage enn blogging, og kanskje ikke drevet med de store sprellene på kjøkkenet heller. Men har hatt gode måltider på restauranten Potetkjelleren i Bergen og en fin lunsj på et enda finere sted kalt Bekkjarvik gjestgiveri. Har laget grissini av surdeig, for jeg har en mann som er ekstremt glad i grissini. Og kan de være gode på butikken så kan man lage de like god hjemme. MINST. Min litt sære livsfilosofi som kan gjøre en og enhver litt hoderistende :)

I hagen har vi begynt diverse galskap, min bedre halvdel prøver jeg å få til å lage sitt eget blogginnlegg på sin geniale ide; sementblander omgjort til moldblander og sikt. Heldigvis har vi ikke mange naboer, for de hadde nok stusset fælt når vi tusler rundt utenfor gjerdet og plukker sauebæsj fra sauene som går på landet vårt. Sauebæsj, steinmjøl, kompost og kanskje litt flis eller torv, alt etter formål, går i sementblanderen. og ut kommer en herlig blanding som vi tester ut i hagen. Egentlig skulle dette stått og godgjort seg mener jeg å ha lest, men jeg kan si det slikt at emnet må leses mer på for å få en litt bedre forståelse for sine moldblandesprell. Har lyst til å sette magneter i blanderen og også skaffe magnet til vannledningen. En engel iblant oss som tipset meg om det, og magnetisme er gull for , kan man si organismer rett og slett? Boka plantenes hemmelige liv har en del om emnet, har endelig fått tak i den på norsk. Gull verdt, og en tvers igjennom koselig bok for planteglade.

Dronninga i Eiden's hage.
 
I hagen har jeg måttet røske vekk og grassalt klippe ned frostskadde busker. Har ikke gjort godt nok grunnarbeid når jeg plantet dem. Men man lærer så lenge man lever.
Ellers har vi fått oss et flott potetland, fine gulrotsenger, og en million grønnkål-planter av 3 forskjellige sorter. Og løkbedet ser veldig lovende ut. heldigvis. Årets lille drøm er å kunne dyrke løk til eget forbruk. jeg synes det er trist at new Zealand av alle ting, skal forsyne oss med løk. Sikkert ikke noe i veien med kvaliteten, men den har jo vært på en skikkelig jordomseiling , snakker vi linje-løk...?
Plomme, eple, morell, rips, solbær, stikkelsebær, amerikanske blåbær, bringebær etc ser ut til å få fine avlinger. Det gledes. Det eneste jeg er litt på tuppa for er at det har dratt litt ut med bi-kuber, sterkt ønske, men til høsten får vi ihvertfall.
 
Nå er det leggetid for småpiker. Med magnesiumolje på leggene bør det gå som smurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar