torsdag 25. juli 2013

Bok om sjøvannets fortreffeligheter som gjødsel m.m

Gjødsle med naturens eget mineralskattekammer; sjøvann .
Det høres kanskje for godt ut til å være sant, kan man mineralberike jorden med noe så enkelt og lettilgjengelig som sjøvann? Jeg ble tipset om boka 'fertility from the ocean deep 'og den forteller om akkurat dette.
Boka er en gjenfortelling av en dessverre avdød vitenskapsmann's prosjekter og utforsking innen sjøvannets fortreffeligheter.
Blant annet forteller den om feks hvalens og andre havdyrs mangel på kreft og deres blodårer og vev som ikke viser forskjell om de er 1 eller 100 år.

Planters evne til å ta opp mineraler og sporstoffer vatnet med eller uten sjøvann. Sjøvann gir foreksempel tomater mye bredere mineralinnhold, spor av 92 grunnstoffer mener jeg det sto !

Sjøvann inneholder en flott sammensetning grunnstoffer, som vår matjord dessverre mangler og planter ikke får tatt opp i seg , slik at vi kan få det videre i våre mager. Dyr foretrekker grønnfor som har fått en skvett sjøvann. Har ofte sett kalver på første utslepp spise skjellsand som besatt. En fin intuisjon på disse dyrene.

Selv har jeg nettopp hentet noen kanner sjøvann, blandet ut 1 del sjøvann til 2 deler elvevann og vannet tomat , agurk , morelltrær og mange flere. Mistenker jeg har noe muffens på morelltrærne , så jeg intensiverer med næringsstoffer. Naturlige sådan.
Det er litt uklart for meg om hvor man helst bør hente sjøvann for å få det beste. Dessverre bor jeg ikke nært en vulkansk kilde med egen ubåt, så jeg går i fjæra og fyller i kanner og satser på at vannet er godt og jevnt fordelt med mineraler. Hos oss er det god strømning forbi , så jeg frykter ikke så mye avfall.

Boka fant jeg på adlibris.no , der er det mye snadder. Den er på engelsk, men lettlest og fin. Den minner litt om plantenes hemmelige liv og secret of the soil med tanke på oppbyggingen av boka som en gjenfortelling av forsøk som er gjort og resultatene. Særdeles interessant å se at det finnes en verden utenfor NPK og andre snevre ting.

Ps: visste du at sjøvann og blod har veldig lik sammensetning ? :-)

















4 kommentarer:

  1. Takk for interessant innlegg. har akkurat vært og hentet vann fra havet og fra bekken og gitt mine tomater og agurk. Squashen fikk også selv om den ikke vil komme med grønnsaker til meg, kun blomster:) spent på å se om hvilken nytte de har av mineralene. Tenker du hver vanning med havvann eller kun innimellom? Fint om du sier litt om hvordan det går:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg prøver å vanne 1 gang i uken med sjøvann og en gang i uken med biobact.
      Squashen min er på samme viset, setter bare hannblomster. Fikk en hunnblomst som jeg prøvde å befrukte, men det ble lite tess. Prøver igjen til neste år . :-)

      Slett
  2. Takk for raskt svar. Har du sett noen endring på plantene? Mine tomatplanter ser ut til å ha blitt litt stivere i noen av bladene. Har ikke prøvd biobact, hvor får du tak i det? Dvs du vanner kun 2 gang i uken?

    SvarSlett
    Svar
    1. Biobact fås på alle hagesentre, felleskjøpet er best på pris. Er økosertifisert mener jeg. Om eg ser stor forandring vet jeg ikke enda. Har ikke studert nøyenøye.
      Jeg vanner i drivhuset hver kveld :-)
      Prøver å svare så raskt som mulig, det gjør blogg og hage levende.

      Slett