tirsdag 25. mars 2014

Hage og en påminnelse om at jeg lærer aldri

Det gjentok seg i år som årene før, en sterk forestilling om å plante så få frø at det bare blir noen få planter til eget forbruk. Og det ser jo så lite ut når man putter tre små frø i hvert sitt lille hulrom med jord . Og selvsagt skulle jeg bare bestille gulrotfrø, ikke noe annet. Det feilet kraftig det og. Frøken florius tar av i år igjen. Resultater er altfor mange planter og to drivhus som allerede er stappfulle. Jeg dyrker i stort sett økojord, kompost og steinmjøl. Frøene er stort sett heirloomtyper fra ebay og andre kule plasser. Så nå lufter jeg interessen for å få solgt unna til en grisebillig penge,10-20 kr eller noe i den duren.
Noen som kunne tenke seg en plante eller to av følgende :
- parisian pickling agurk
- boston picklinh agurk
- straight eight agurk
- corno di toro paprika
- rød chili den " vanlige"
- gul megasterk chili, habanero?
- russian queen tomat
- san marzano tomat
- gresskar vanlig
- stevia 
+++

Nydelig vær , hagen strutter.


7 kommentarer:

 1. Jeg blir så vårglad når du legger ut sånne fine bilder fra den frodige plantasjen din :)

  Vet du, jeg kunne faktisk veldig godt tenke meg stevia, rød chili og rabarbra!
  Steviaen fikk jeg til i fjor med tips fra deg, men uten drivhus på balkongen så klarte jeg ikke å holde den i live over vinteren. Chilien fikk lus - usjh, og rabarbraen jeg trodde var rabarbra, viste seg å være sølvbete. Sånn går det når man bestiller på ebay og ikke dobbeltsjekker hva man egentlig bestiller :)

  Tror du de overlever postgangen til Nordland? :)

  SvarSlett
 2. Så kjedelig at steviaen din tok kveld. Tåler ikke frost den dessverre, har hatt mine første i stua hele vinteren. Chilien er fæl til å få lus, men jeg kniper bare av knoppene som er mest invadert også bader jeg planten i elva. Brenneslevann har jeg også prøvd med hell mot lus, men blir ganske usjen hvis man glemmer flaska i sola ;-) ebay er så gøy, men jammen meg lett å bestille feil. Du kan få rabarbrafrø av meg . Vet ikke helt om eg tør ta sjansen på å sende plantene i posten når de har fått slik størrelse :-/ skulle kjent noen som kjører fraktbil fra vestlandet og nordover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tenker nok det ville blitt vekselvis både hett og frostig som postpakke :)

   Takk for tips om lusbekjempelse, skal prøve brenneslevann uten solsteik, hvis de hopper på neste chiliplante også! Og, takk for tilbud om frø, men jeg hiver meg bare rundt og bestiller litt nye frø på ebayen. Satser på at det går bra, så lenge jeg bare leser beskrivelsene og ikke bare overskriften :)

   Slett
  2. Ja jeg er skeptisk til å sende slike planter i posten , de er litt skjøre. Men steviastiklinger og ramsløk har jeg sendt med hell. Lus er så kjedelig, enkleste er kanskje å sprute på plantene med vannslange. Men brennesle er gull.
   Ebay er herlig, vil også tipse om impecta.se , rareseeds.com og horizonherbs.com

   Slett
 3. For en fantastisk hage! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Benedikte :-) bare å komme på besøk hvis du drar forbi :-)

   Slett
 4. Så heldig du er som har så god plass!! Jeg begynte å så litt for første gang i fjor, men med kun en bitteliten balkong og stuevindu så må jeg begrense meg. Jeg som alltid har sagt at jeg ALDRI skal ha hage drømmer nå om et småbruk. Bonde-genet har tydeligvis gjort sin entre i voksen alder ;) Vi får se hva fremtiden bringer :)

  SvarSlett