onsdag 24. april 2013

Økologisk kiwi og naturens egen dehydrator

Kiwi . Den hårete lille saken som jeg spiste tonnevis av når jeg var lita, har egentlig gått litt i glemmeboken hos meg. Et tilfeldig blikk i fruktdisken på Coop Xtra satt seg på en kurv med økologiske kiwi. Oisann, får man faktisk økokiwi på dagligvaren var min umiddelbare tanke. Så den ble med meg hjem.

Naturens egen dehydrator er vedovnen. Min bedre halvdel er en skikkelig askeladd som elsker å fyre i ovnen. Nå har han prosjekt : lage chilipulver. Opp av fryseren med masse chili , tine for så å tørke over ovnsfyren. Det ser ut til å gå så det suser. Ikke lenge til vi kan kverne de tørkede chiliene, og da er det tid for svette panner og brennede munner. ubarmhjertig chilisort. Vi tørker også kaffefiltre og annen våt biomasse på ovnen, så slipper vi en våt og misfornøyd biodunk.

4 kommentarer:

 1. Smart å tørke på vedovn! Det har vi flust av. Kan fort blilitt varmt fremover, men skal huske på det til høsten...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det gir litt ekstra kos over prosessen med naturlig varme. Og et godt enøk-tiltak :-) brukes det uttrykket enda mon tro?

   Slett
 2. Jeg må bare få legge til, fordi jeg syns at Mega ikke er så flinke til å markedsføre det; Økologiske grønnsaker har samme pris som sprøytede grønnsaker på Mega! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg Mega skal promotere bedre ! De er vel under Coop og de sier vel samme pris på øko som vanlig? Nå har ikke jeg Mega i mitt nærområde så jeg skal ikke bli for bombastisk :-)

   Slett