fredag 11. oktober 2013

Fiskabutikken Brygga 11, Geir Skeie avd Stord

Dette innlegget skulle kommet for lenge siden, men bedre seint enn aldri.


 

 
Endelig har vi fått en fiskebutikk på Stord som gir de gode vibbene til tradisjonsrike fiskebutikker som feks Ravnkloa i Trondheim. Fiskabutikken på Stord er jammen meg et lite smykke.
Fiskabutikken så dagens lys i august. Bocuse D'or vinner Geir Skeie, Fitjarbu sjølvsagt, tok med seg driftsideen fra sjømatrestauranten i Sandefjord og åpnet i april helårs restaurant på kremtomten i Leirvik sentrum. I samme bygget åpnet han Fiskabutikken, for å kunne tilby matglade sunnhordlendinger eksepsjonelt god fisk og sjømat. På laget fikk han en annen fitjarbu, Frode Pletten, den råeste som man kan finne i mils omkrets på sjømat. Kvalitetsbevissthet får en annen dimensjon med denne mannen, her er det ingen slingrer i valsen. Og ingen lager fiskekaker som han, dra innom Fiskabutikken og smak Plettens Groviser, så skjønner du hva jeg mener.
En annen fitjarbu fikk seg også jobb der, og det er faktisk min bedre halvdel! Alt skrytet måtte jo bunne i noe, ikke sant . Hehe. Fra spøk til alvor, så er Fiskabutikken blitt en fantastisk råvareforretning. Utviklingsmulighetene er mange, det jobber mange entusiastiske og matlgade mennesker under taket på Brygga11. Nærheten imellom restaurant og butikk, kokker og fiskeentusiaster bak disken, skaper et miljø for de gode ideene. Men ingen butikk blir bedre enn det kundene gjør dem til, kunder skal spørre, kunder skal grave. Kunder skal være litt vanskelige for å få butikken til å yte sitt beste og kunne tilby de ønskede råvarer. Oppfordringen er gitt .Håbrand! 

I fiskabutikken får du foruten den beste fisk og sjømat; hjemmelagde desserter, is, majones, aioli med mer. Hogste egg, Geir Skeies egen olivenolje , Peder bakers bakverk og Spilde eplemost. Som ikke det var nok får man også tilbehøret i form av blant annet tre sorter kraft og Fitjarpota . For den som ikke er så kjent med Fitjarpota, så var det poteter dyrket på Fitjar , som ble rodd til by'n ( Bergen) og solgt som fineste råvare å oppdrive på potetfronten. Merkevaren er på vei opp igjen, og selvfølgelig må den inn i Fiskabutikken. Det er sterke røtter til Fitjar igjennom Fiskabutikken.
I tillegg har de et eget akvarium med levende torsk og flyndre, alltid kjekt for småtasser som kommer innom. Og utdrikningslag.... :)
Mitt hjerte nærmest er nisjebutikker . Jeg lever og ånder for at folk må tre ut av dagligvareforretningenes klamme hånd og morbide stress. Komme seg inn i forretninger med ypperste kvalitet og kjennskap til de råvarene til fører. Stavanger har sin Idsøe, Trondheim Ravnkloa, Bergen har kjøttbasaren og Oslo fikk jo endelig sin Mathall med alt under et tak. Tenk at vi på lille Stord har fått gleden av en slik fantastisk forretning !

Fremover vil jeg gjerne at min bedre halvdel blogger litt fra butikken, ikke minst iforbindelse med råvarene. Fisk og skalldyr er ikke det jeg er flinkest med og har vært mest borti, men det gjør det bare enda mer spennende ! Havets delikatesser er et eldorado av næring og smaksopplevelser.Hvilke spesialforretninger har du der du bor? Noen du vil spesielt fremheve? Jakten på godbiter er uendelig .
2 kommentarer:

  1. Hurra, du er tilbake i bloggeland:) Gleder meg til fortsettelsen!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. DET går i bølgedaler. Ja du vet hvordan det er , inspirasjon og bloggelyst kommer og går. :-)

      Slett