tirsdag 15. oktober 2013

Stiklinger av Stevia


Nå har jeg sendt ifra meg en god del godt vokste steviastiklinger, så da er det på tide med en ny runde små håpefulle. Jeg har mange planter, så det er bare å gi meg en lyd hvis en steviaplante er ønsket.
 
 1. Jeg kutter 5-10 cm av toppen på planten.
 2. Fjerner de nederste bladparene
 3. Stikker stiklingene godt ned i potten og molder igjen.
 4. Vanner godt
 5. Setter en plastposte over potten med en gummistrikk. Lager et par luftehull i toppen.
 6. Lar stå på et godt, varmt og lyst sted.
Man merker fort om de overlever eller ikke, de henger kjapt med hodet hvis de har gått heden. Men jeg opplever at minimum 9 av 10 overlever. Er hardføre skapninger.
 
 
Litt utydelig bilde, men dette er steviaplanter som har fått utfolde seg fritt i sommer. De er blitt veldig høye. Stevia er lett å klippe til for å få den til å bli mer buskete. Hvis man ikke gjør det blir den veldig høy. Som de metershøye strattene som var stiklinger i fjor. Har vokst bare en stilk. Men når man kutter dem vokser det ut nye greiner på bladparet nærmest kuttstedet. En gledens plante.
Stevia er glad i vann og gjødsel. Jeg gir dem litt biobact iblant, sjøvann og steinmel har de også fått stundom. Mine planter kommer fra frø kjøpt på ebay , og har aldri sett snurten av kunstgjødsel og andre suspekte remedier.

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for avlegger, og tusen tak for oppskrift! Håper jeg klarer å stelle fint med den:)

  SvarSlett
 2. Hei
  Jeg kunne tenke meg å prøve å dyrke Stevia til eget bruk. Kunne jeg ha bestilt noen stiklinger av deg?

  MVH
  Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg Mona
   Du skal få bestille Steviastiklinger, det er kjekt å kunne dele på godsakene. Send meg en mail på eidenshage@gmail.com med adresse, så skal jrg få sendt avgårde innen to uker. :-)

   Slett