søndag 20. oktober 2013

Tittet innom Mat frå Fitjar

Igår gikk arrangementet Mat Frå Fitjar av stabelen , tuftet på suksessen fra i fjor . Kjekt å se hva som rører seg i Fitjarbygda. 

Her hadde nok min lillebror begynt å fable om likposer ( han har litt bisarr humor)
Pinnekjøt av Fitjarfostra ulldottar
Bygdekvinnelaget. Fikk ingen klarhet i spørsmålet om hva de drev med etter å ha spurt to gang på rad. "De møter på dugnad og sånt " . Men rømmegrøt kokte de ihvertfall, gir alltid goodwill hos meg. 
Fitjarpota. Håper en dag Fitjar slår et slag for økologiske driftsformer :-)
Gjett om jeg falt for disse fine forklærne!

Soyalys. Endelig noe halvfornuftig å bruke soya til. 
Mye kjekt handtverk. 
Herlige villsauskinn ! Fra glade ulldotter som har spradet rundt borti høgget
Hjemmelagde sylta rødbeter !
Hjemmelaget leverpostei av hjort ifrå Fitjarskogen
Smaksprøver på hjorteprodukter. Nydelig roastbiff av hjort hadde de også.
Falt helt for håndarbeidsproduktene fra Jojo . Se www.irenetorvund.com
Mohairull frå Geiter frå Fitjar. Nydelig farger og deilig kjensle. Hilde de Fine er navnet og hun og mannen har også en god gjeng Aberdeen Anguser i drift. Har vært så heldig å få kjøpt kjøtt fra dem, det er mildt sagt et fantastisk kjøtt!

Her henger Fitjar-hjort til pynt. Hadde en god drøs med sjefspartør og spekepølsemaker. Han hadde lært hos norges spekepølsemor Magnhild Dyrdal. Pølsen var med ordentlige råvarer. Ingen nitritt og annet snusk. Tørking av disse pølsene var ikke bare bare, den perfekte kombinasjonen av tørke og fuktighetsforhold var ikke så lett. Han ønsket seg jordkjeller. God mann :-)2 kommentarer:

 1. Hei!

  Dette såg ut til å vere ein veldig spennande blogg som eg tilfeldigvis kom over! Etter litt kikking er eg enda meir gira på å lage meg pølser og kanskje ein gong verte hobbybirøkter!
  Helsing Ingvild

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingvild. Så kjekt med fine ord fra deg :-) Å lage pølser er knallkjekt, det er bare å trø til. En pølse og du er hekta ! Birøkting er skummelt fasinerende, håper du også får deg bier en gang :-)

   Slett