torsdag 25. september 2014

Tørket kjøtt , også kjent som beef jerky

Fikk en levering fra hjortelaget med herlig hjortekjøtt. Ribbe og svanger. Ribbene skjærte vi opp og frøs ned, vi vil prøve en sparerib-variant etterhvert, en idé i hodet mitt som skal få modne i fryseren. Men så var det "jerkyen" . Den ble laget på slump og tilfeldighet, dehydratoren har gått natt og dag i det siste, så veien inn der var egentlig kort. Renskjærte svangen som var ca 0,5 vm tykk og kuttet opp strimler på 1 cm tykkelse ca på tvers av fibrene. Lett dryss salt på bakepapiret/ paraflexx og la strimlene på. Lett saltdryss på toppen. Inn i dehydrator på full guffe,68*C i 6 timer. Etter endt tørkeøkt var kjøttet tørt og sprøtt i reine chips-stilen. Dette skal lages mer av ! 
Vil tro at stekeovn med varmluft også fungerer brillefint til formålet siden man er oppe i ganske høye tørketemperaturer. Tørket kjøtt skal eksperimenteres mer med og nå skal jeg på jakt i verdsveven etter " The Jerky bible " :-)



1 kommentar: