fredag 22. november 2013

Kina torturerer angorakaniner

Og de er nok ikke de eneste. Tortur av dyr for menneskers hang til å svære seg, gjør meg svært sint, oppgitt. Det som spesielt plager meg er mangel på bevissthet blant ekstremt mange. Derfor blir jeg glad, misforstå meg rett, når slike nyheter kommer på bordet. Angorakaniner flås levende . Pelsen røskes av til intense smertehyl !
Jeg skiller ikke snørr og barter på levende individer, en forutsetning for eksistens er å ha det bra når man lever, det gjelder alle. Dessverre mye snusk som foregår på vår stakkars nedsøplede klode, men vi er født fri til å ta egne valg i alt vi gjør. Se følgende video: Den brutale sannheten
 Kina lokker også mange av de store kosmetikkprodusentene utfor stupet når det gjelder "nei til dyretesting" vs " PROFITT" . Kina er et eksploderende marked innen kosmetikk , og skal man inn på markedet i Kina er forutsetningen at det ér testet på dyr. Derfor har mange firmaer som før ikke testet sine produkter på dyr eller søuttet med det, begynt med det igjen. Se på Bloggen HildeChristina sin oversiktsliste for dyretesting. Hun oppdaterer denne jevnlig. Jeg handler mine få kosmetikkprodukter hos Gimle Parfymeri økologisk avdeling . Litt knotete nettside, men  der vet jeg at produktene er gått i sømmene på innhold, etikk og nei til dyretesting. Og ellers er produktene inni granskauen deilige. Hurra. Bevissthet er gull! Gimle Parfymeri er fysisk lokalisert på Frogner i Oslo må nevnes.

Nå vet jeg ikke forskjellen i kvalitet på angorageit og kanin, men med samme navn på deres råvare, så vil jeg fortelle at på Fitjar så produsers det garn fra Angorageiter, også kjent som Mohairgeiter. Frem med strikkepinnene og lag egne plagg av glade geiter fra Fitjar. Skal finne frem litt mer kontaktinformasjon rundt dette,se her:
 
En kjekk artikkel fra fitjarposten om produsenten av ulla.

Hvem trenger dyre skjerf fra Acne når man lett strikker det selv ? ( ekskludert meg som ikke er så veldig flinke med strikkepinnene, tror det har med tålmodighet å gjøre) rosabloggere har også gode budskap: Barbieblogg mot dyretortur .

Det er alltids alternativer . Bare se på feks bomullsindustrien som krever ekstreme vannressurser og bruker noe hinsides med sprøytemidler.  Tilfeldigvis kom jeg over undertøy i Bambus med Olaf Tuftes signatur. ( ok da, skal innrømme at en Tufte som sprader rundt i bar overkropp er rimelig lett å selge, he he he)  Måtte selvfølgelig prøves, og et eksemplar undertøy til meg og gubben kom i hus. I skrivende stund må jeg si at dette er deilige truser! Hos Enklere Liv.no fant jeg dem.
I Bambus har jeg håndklær, fjøler og sokker. Og mer blir det i mange sammenhenger . Bambus vokser fort og gror uten sprøytemidler og kunstgjødsel .Tufte-trusene er laget av Bambussorten som ikke Pandaen spiser, så vet jeg ihvertfall at jeg ikke tar maten ifra dem når jeg prøver å redde verden med trusekjøp.

 

3 kommentarer:

 1. For et viktig innlegg! Deler den på fjes i morgen! Kan du dytte produktinfo til de lokale angorageitene om du finner den til da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre! Jeg fant et visittkort nå, og ser at jeg har rotet skikkelig i topplokket mitt. Det er jo Mohairgeiter, vet ikke hvorfor jeg innbilte meg at det het Angorageiter. Men er det ikke noe som heter det og? Tror jeg må opp med frøken Google. :) Jeg legger ut visittkortet ihvertfall til mohairgeitene.

   Slett
 2. Og vips fant jeg ut at Angorageit og mohairgeit er det samme. Nei nå må jeg bare le av meg selv :) Kilden er Store Norske Leksikon, så da håper jeg det stemmer.

  SvarSlett