mandag 14. januar 2013

15/1 er siste dagen for ostebestilling hos tidsporten

Vil bare minne alle sammen på at imorgen 15 januar, er det siste frist for bestilling av deilig ost og smør hos Tidsporten.no i denne importrunden. Neste import er i mars  . Disse meierivarene er upasteuriserte og osten er naturfermentert, så mange som har problemer med melk tåler denne osten og smøret veldig fint. Leverandøren er Kâserebellen som holder til i Alpene og kyrne blir foret med høy og urter.
Har selv både mango, gulrot og seterost i fryseren, så jeg står over bestilling denne gangen.
Hvis jeg skal anbefale en , så er det seterosten. For norvegiaglade er denne en flott substitutt. Med mer karakter selvfølgelig. Det skal jo godt gjøres å lage noe så smaksløst som norvegia.
Mangososten har et herlig snev av mango og er nydelig gul i fargen, gulrotosten er skikkelig digg, skarpere i smaken som heller mot ridderost. Og knallingsoransje. Dette er oster som skaper liv på spisebordet . Og i munnen :)
Upasteuriserte meierivarer er snille med kroppen, melkens kjemi er ikke forkludret til å skape ugagn i sarte kropper . På upasteuriserte oster kjenner jeg lukten av rent jur og nymelket fersk melk. Siladråppe som vi sier om nymelket melk i fjøsen hjemme. Det kjenner jeg ikke av det som har vært innom meieriet.


Seterost

Gulrotost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar