torsdag 9. mai 2013

Himmelsprett-frokost og en liten smørhistorie.

Et kjapt lite innblikk i dagens frokost. Jeg liker å distribuere mine frokoster på bloggen .

Myse-syltet makrell er på hell, den ligner mer og mer på gårsdagens biomasse som gubben laget ved blending av utkokte kraftbein! Frokostblanding har han også laget, havre og byggflak, ass.mix bløtlagte nøtter, rosiner, honning og kokosfett. I stekeovnen på 120*C i flere timer . Knasende og godt. Smakte utmerket med hjemmelaget yoghurt som frokostdessert . Jeg må ha mer salt mat til frokost, så her ble det polarbrød av surdeig, smør fra alpene/ tidsporten, sylta makrell og ramsløk . En fin liten burgerlignende sak , som mettet godt i magen. Og for ikke å glemme våre faste 2 bløtkokte egg til hver. Da er man klar for en ny og produktiv dag!

Mannens hjemmelagede frokostblanding, litt fjøsmelk i muggen og noe havregryn.
Atter en frokostburger, denne gangen med mysesyltet makrell og ramsløk.

Mysesyltet makrell ser mer og mer ut som en suspekt gjørme. Smaker godt ihvertfall :-)

2,5 kg smør er en fryd for øye og gane. Hoppet over oppdeling av smørkladden, så her får ostehøvelen kjørt seg. Jeg føler meg rik med slike mengder godt smør i huset. Smør får meg til å tenke på noe min farmor fortalte meg fra krigen. De bodde på gård og hadde meieriprodukter, men det var ikke alle forunt. En gang hun satt på " lokalen", rutebåten hjem fra Bodø, ble hun sittende med en familie med små barn som hadde rømt fra Finnmark etter nedbrenningen. De hadde bare noen tørre stumper av brød igjen, uten noe til. Da gav farmor dem smør til å ha på skiven, og da begynte konen å gråte , og med et gledesrop sa til barna; vi har fått smør på brødskiven!
Smørets verdi til ettertanke....
 
 
 
Syltet sitron og hjemmelaget steviasøtning lages, og hagen er igang med å eksplodere i grønt! Vi makker på og skal prøve på å få tappet litt bjørkesaft, bjørkeskudd-snaps og plukket litt brennesle. Lubbesild til middag, og kanskje blir det noen fine bilder av hjortelåret som svigerfar gav oss prøvesmak på til frokost. Egentlig skal man vente til gjøken galer, men svigerfar hørte en kattugle inatt, close enough. ;-)
5 kommentarer:

 1. Ramsløk er aldeles strålende. Skal jakte på det i naturen nå fremover. Tror du ikke min godeste sønn gresset ned hele steviaplanten jeg fikk fra deg? Står nå skadeskutt og nedkvistet i en potte jord på kjøkkenet i håp om at den skal komme seg....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, egentlig blir jeg bare hoppende glad når barn tar for seg av det grønne, men skjønner frustrasjonen ! ;-) steviane fra eidens hage er hardbarkede , så jeg har stor tro på at den overlever. Hvis ikke sender jeg en ny :-) lykke til på ramsløkjakt, jjeg blir bare mer og mer glad i den .

   Slett
  2. Takk! Nydelig smørhistorie forresten, ble våt i øynene av den <3

   Slett
  3. Ja jeg griner litt når jeg tenker på den. Gjorde inntrykk på meg når farmor fortalte den. Bare det å se ansiktet hennes når hun fortalte, sa nesten mer enn ordene.

   Slett
 2. Smør er gull. Nydelig historie.

  SvarSlett