tirsdag 21. august 2012

Vakre øyeblikk fra HelgelandDa jeg kom til Bodø var det strålende vær. Skulle møte broder'n som var på tur fra Sortland med kjerring, kattepuser og flyttelass på Tverlandet. Jeg reiv tak i nærmeste taxi på flyplassen og på turen til Tverlandet så trodde jeg at jeg så en plattform midt i fjorden ved Hopen. Men det var jo byggingen av den etterlengtede brua . Flott syn, har aldri sett en bro under konstruksjon. Så det var kanskje på tide.

 Vel hjemme på Åmnes dro vi sofaen ut på plattingen og åpnet noen Carlsberg . I nedre høyre hjørne skimtes Ingelill sine hjemmelagde grønnkålchips fra Eidenshage sin grønnkål. Jens sitt ansiktsuttrykk sier jo ALT. Men lillebror skeptisk skal ha ros, han TØR i det minste smake. Og alle spiste mer enn 1 flak. Grønnkål er hardfør og voksevillig, den skal jeg lage et lite dyrkingseksperiment med på Åmnes.


Bare et lite prospektbilde fra molteturen på fjellet. Skulle tatt mange flere bilder, men radaren var innstilt på moltejakt. Fant nok til en svær porsjon moltekrem på julaften, har absolutt sett moltemyrene våre mer produktiv i tidligere år. Angående regler rundt molteplukking; Kan man dokumentere at man har inntekt på moltene og plukkearealene er godt skiltet, så har ikke andre lov å plukke der. Ellers er det fritt fram tenker jeg. Fra gammelt av var det strikse regler om hvem sine myrer som var hvem sine, men det var også i en tid da folk flest faktisk plukket bærene. Nå står de nå mest til pynt må jeg si. Men da blir det jo flere til meg, hurra.


Flotte kyr på Øvre Stranda gård. Klar for melking. Eller drenering av kua som Tommy kaller det .


Forelsket meg i to katteprinsesser, Mia og Blondie. Herlige småfrøkner som klatret i buskene og knapt fikk seg ned , herjet rundti hage og hus, sov i senga vår, fanget småfugler og var et herlig humørspredende element i hverdagen. Må de bare fores godt og bli gode musejegere.


                                                                    Kveld i emning.


           Pusekatt har tatt kveld hun også og inntatt litt snål sovepositur. Mistenker at det må være Blondie.

                                                         
                                                                         Fluer i vinduet?!


Rosebuskene av typen Hansarose måtte trimmes. Jens hadde fått med seg ei motorsag, så her var det bare å la det stå til. ( Verneutstyr? Har jeg ikke sett..... ) Hansarosen er visstnok svartelistet?! Pga sin hang til formering og utbredelse. Men ingenting dufter mer lykkelig barndom enn lukten av hansarosene. Den slo imot meg da jeg krøp ut av Steffi ( bilen til Jens) da vi ankom Åmnes. Da var jeg HJEMME ! Da jeg var lita så spiste jeg alltid på nypene til disse rosene, kjempegode og saftige, ikke som de litt harde vanlige nyperosenes nyper.

   En god gammel traver som hjelper oss med det meste. Ta vekk gamle gjerder, kjøre vekk søppel, osv.


                  Ut med hagebordet, få på en duk og noen blomster fra hagen, sommerlykke i boks.

                         Brodern i fjøset. Har kresta ut 150 l kvalitetsmelk fra gressgnafsende kosemøer.

2 kommentarer:

 1. For en flott blogg, og noen nyydelige kattepuser!

  Denne bloggen får første plass som favoritt på internettleseren! ;)

  - Lene Sofie

  SvarSlett
 2. Tusen takk Lene, de kattepusene der er savnet. Ble reint forelsket i dem, så det var egentlig bare flaks at de ble værende igjen på åmnes . At jeg ikke stappet dem ned i kofferten liksom :)

  Skal prøve å blogge slik at dere får sett hva vi holder på med. Her går det i ett med alle mulige prosjekter. Sees om ikke lenge :)

  SvarSlett