lørdag 6. oktober 2012

Bakeriet i Lom

På turen nordover fra Bergen til Trondheim. brummet jeg fælt over at Filefjell var stengt pga vegarbeid. På retur var det samme tilstand, så da tenkte vi litt rundt alternative kjøreruter. Og det var ikke tilfeldig at den gikk forbi Lom. Bakeriet i Lom har stått på vår ønskeliste over ting å se og smake, og vips var tiden kommet for begivenheten. ¨

Bakeriet i Lom kom til verden i lyset av ildsjelen Morten Schakenda. Han var en renommert og hardtarbeidende gourmetkokk i tigerstaden. Men han hadde en spire i magen, en tanke , søken etter det gode liv, som han ikke hadde fått utløp for. Og det førte han til Lom. Og bakeri ble det. ( fritt etter Schakendas bakebok, som jeg har hatt og har og kommer til å få, mye glede av)

Da vi ankom bakeriet skjønte vi ikke hvorfor det var så ekstremt med folk, det var jo den køen. Men så slo det meg, fredags ettermiddag, hyttefolk. Mon tro om ikke det var nevnt i overnevnte bok.
VI fikk ihvertfall med oss 3 brød, 2 skoleboller og 1 rosinbolle, og spiste oss godt fornøyde på et par smørbrød. De smørbrødene og skolebollene holdt oss gående fra klokken 16 og til vi var vel hjemme igjen i Eiden's hage rundt midnatt.

Turen hjem var fascinerende, tok turen over sognefjell, og midt oppå fjellet så vi et skilt mot Årdal, så vi heiv oss inn på den istedenfor til Kaupanger. 70 kroner kostet det å slippe over fjellet, og mer fascinerende vei skal du lete lenge etter. Ned mot Årdal var veien like brei som en ordinær tomstokk og siste stykket snirklet det seg i uendelig antall ekstremt krappe svinger. Takk og LOV for at vi ikke møtte noen større kjøretøy. på SKulle gjerne lagt ut noen bilder, men mobilen gav etter for manglende strømbehov.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar