mandag 15. oktober 2012

Grøstad Gris, økologiske produkter

Meny solsiden har et fantastisk utvalg av produkter fra Grøstad Gris . Dette er økologiske produkter og er vel verdt å teste ut. Jeg fikk bare med meg noen pølser og litt bacon ved min snarvisitt, og det er nok til å si at disse produktene blir du ikke skuffet over. Første pølsetest var italiensk landpølse, masse godt krydder og man får følelsen av å spise kjøtt. Når fryseren er tom for hjemmelagde pølser er disse ingen dum erstatning. Måtte de høyere makter sørge for å få Grøstad gris ut i et større antall butikker i vårt langstrakte land. Jeg leste et sted at Grøstad gris har over 100 produkter i sortimentet, så disse leker ikke butikk. Støtt opp om norsk landbruk og kvalitetsprodukter, da kan man spise pølser hver dag.
 Stekte i andefett. Det er stekemediet sitt det. Kommer tilbake med mer om det.
 Tenker det at jeg må finne ut hva natriumsitrat egentlig er, like dystert som nitritt?!


Pølsene gikk innabrods med hjemmelaget stappe av hjemmegrodde pottitter, hjemmelaget melkesyregjæret salsa, melkesyregjæret grønnsaksblanding ( restebruk av gulrot, kål, hvitløk og ingefær) og en klatt annenrangs rømme ( Tine). Det var godt.

5 kommentarer:

 1. Hele måltidet ser himmelsk ut! Og dipølsene....jupp, enn viss forskjell sammenlignet med pølsene fra Gilde. Skal se om de kanskje har det på Helmersen i Tromsø når jeg reiser oppover.
  Melkesyrgjæret salsa har jeg prøvd meg på i det siste, og det er vel helt ærlig det jeg spiser med god appetit når det kommer til fermenterte grønnsaker. Sabla gost på taco. Får prøve litt videre. I dag tenkte jeg å teste ut squash og rødbeter (ikke sammen da) Har du noen favoritt?

  -Guro

  SvarSlett
 2. Æsj, skjekket forhandlelista og Tromsø var selvsagt for langt nord. Forresten i den grønnsaksblandingen når du skriver kål er det kålrabi du mener? Har ikke testet ut med kålrabi...bare hodekål tidligere. Ser også ut som du har kuttet opp grønnsakene og ikke raspet dem, vil tro det gir mer crunch som jeg foretrekker:-)

  Arrropo nitritt- jeg har forstått det slik at det egentlig ikke er så mye å bekymre seg over. Se: http://chriskresser.com/the-nitrate-and-nitrite-myth-another-reason-not-to-fear-bacon

  Min favoritt blogg når det kommer til ernæring.

  Vil gjerne høre mer om det andefettet, og hvor har du fått tak i det?:-)

  -Guro

  SvarSlett
 3. Hmmm, favoritten min må være salsaen, den er helt vill. Spiser den alene, eller sammen med div ost. Ja jeg bruker alt mulig som unnskyldning for å få i meg litt fermentert salsa :D
  Ellers er jeg såpass kjedelig at en velkomponert og godt fermentert sauerkraut er favoritten. Har ordinærsyltet rødbeter tidligere, men skal prøve meg på melkesyregjæring isteden nå. Det blir spennende. CoopXtra bruker å ha økologiske rødbeter.

  Det er kål, hodekål i blandingen jeg hadde. Ser på bildene at det ser ut som store biter, og det er det også. Noe av det kjedeligste jeg veit er å kutte hodekål i små strimler. Så de blir litt store på slutten. Hehe

  Andefettet har jeg kjøpt på Meny Solsiden i Trondheim( får jo alt der), er fra Gårdsand. Se gaardsand.no Utrolig å steke i. Bacon, pølser og slikt som liker å svi seg på sterk varme, det svir seg ikke i det hele tatt. Steker med støpejernspanne, er rimelig imponert. Og det skal være en av de bedre helsemessige å steke i, men det er en uttalelse jeg ikke har belegg for foreløpig, mener bare å ha lest det et sted. Info kommer.
  Skal sjekke ut linken, tusen takk for den Guro.

  Mange hilsener Ingelill

  SvarSlett
 4. Vill i nikkersen;-) Jo salsaen jeg lagde sist var overraskende god til å være fermentert. Kjøpte meg noen lure lokk til fermentering som jeg skal teste ut, blir nok mer lufttett+ slipper å tenke på at noe skal renne over. Jepp, økologiske rødbeter er ikke så vanskelig å få tak i, hurra! Oppdaget det for litt siden og i min iver kjøpte jeg meg meg et lass...litt for mye til mitt bruk, så har i det siste prøvd meg på ulike rødbet-inspirerte retter. Ikke alt har falt i smak. I går lagde jeg rødbettsuppe med kraft og den smakte pyton...hmm..muligens kvaliteten på kraften ikke var så god. Når du lager kraft bruner du dem først i ovnen eler bare koker du dem i et døgn? Synes ofte det blir så lite smak, selv om jeg har en skvett eddik i for å trekke ut mineralene og bryte opp benet letter.

  Har du prøvd deg på kvass da? Har laget en del men synes ikke det er noe særlig godt. Jeg kom over en annnen vri på kvass og tenkte å teste det ut: http://www.picklemetoo.com/2012/08/18/orange-ginger-beet-kvass-revised/

  Takk for info om gårdsand:-) Så til min store glede at en av delikatesse butikkene i Tromsø er forhandler, så jeg blir å stikke innom når jeg drar oppover på torsdag:-)

  Apropo and- mon tro om ande-føtter er gode til kraft-laging...hmmm. Som du vet kontaktet jeg kalkun gården på vestlandet for en god tid tilbake. Veldig koslige folk men også veldig travel, så jeg har enda ikke mottatt noe fra dem. Jeg stusser og litt på prisen og må spørre deg- de sa 45 kroner kiloet...hvis det stemmer at Holte bare tar 19 kr. kiloet for sine kylling-føtter som noen andre fortalte meg, synes jeg 45 kr var veldig dyrt...? Har aldri handlet slike ting før så jeg vet ikke ha jeg skal forvente me. Jeg vet jo at det er få som spør etter føtter så normalt sett er det jo noe som går rett i søppelbøtta, så prisen burde jo ikke være alt for dyr.

  -Guro

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke kommet ordentlig igang med kraftkoking, men tenkte at kommende avspaseringsperiode skal være dedikert å lære seg kraftkoking. Så da skal jeg selvsagt rapportere her om mine erfaringer :-)
  Rødbeter er helt konge, for en vakker liten skapning. Men jeg er ikke så glad i suppe på rødbeter. Får liksom ikke helt frem den fantastiske sødmen og smaken. Glad i saltbaking av dem. Og bare kutte i biter med lett oppkok og smør på. Nam Nam.

  Kvass har jeg bare lest om, blir sikkert å teste ut. Virker litt spennende, slik som med all fermentering. Føler nesten at jeg driver med rene laboratorievirksomheten iblant. hi hi

  Vet ikke priser på de forskjellige føttene, men holthe sine er vel skåldet og gryteklar? Mener å ha lest det. De jeg fikk fra Homlagard er uflådd, det var spennende greier å flå. Spesiell lukt. De fortalte at de kastet beina som bio-avfall, så den prisen må vel dekke frakt? 1 kg i frakt blir jo noen kroner i dette landet gitt.

  Håper du blir fornøyd med andefettet. Jeg digger det!

  SvarSlett