tirsdag 2. oktober 2012

Vakre høstdager på Åmnes

Dagene flyr her oppe i nord. Et gammelt hus krever omsorg, og det samler seg mye skrot i årenes løp. Fri tilgang til melktank har resultert i 6 forskjellige yoghurter: matsoni, viili, kermaviili, piima, filmjølk og gresk. Kefir står på andre brygg og senere idag blir det laget sauerkraut. Har litt myse etter uheldigheter i prosessen med gresk yoghurt, men ser ut for at jeg fikk reddet den. Nå skal snart grytebrød i ovnen, skikkelig surdeigsbakt som har stått i 24 timer for å godgjøre deigens innhold til fordøyelsesvennlige substanser.
Været her er strålende, ser nå hvor dyster vestlandshøsten kan være sammenlignet med her nord.

2 kommentarer:

 1. Har vært flere ganger innom Grønnøya og Nordtun og tror såvidt jeg kan huske å vært innom Åmnes en liten svipptur. Er du oppvokst der?

  Spennende med nye yoghurt kulturer...klarer dere å ta vare på så mange av gangen, i såfall imonerende. Av de du nevnte har jeg kun prøvd Viili, men den er nå avgått ved døden. Fikk ikke helt dreisen på den når jeg bare skulle prøve med ferskmelk, selv om starterkulturen ble matet med past.melk, ble veldig rennende. Kermaviili og matsoni har jeg ikke hørt om...Hvor fikk du kjøp disse?

  -Guro

  SvarSlett
 2. Nei så moro at du er kjent på hjemplassen min. Er ifra Åmnes jeg :)

  Jeg kjøpte yoghurtkulturene på ebay.co.uk. Jeg kan maile deg navnet på selgeren.
  Jeg tror ikke jeg klarer å holde liv i alle, men skal prøve.

  Ingelill

  SvarSlett