torsdag 7. februar 2013

Surdeigsflatbrød og smør, det er ferjematen sin det

Bare et lite bilde fra en fornøyelig småbit på fergen. Surdeigsflatbrød med smør. Flatbrødene levner liten tvil om deres opphav av surdeig, deigen var vanskelig, men resultatet akk så godt.

2 kommentarer:

  1. Ser da aldeles nydelig ut! Noe oppkrift på vei eller bakte du på gefölen?:-) Har ikke turt å prøve meg på prosjekt surdeigsflatbrød enda. Hadde nok vanskeligheter med å bake ut noen surdeigsknekkebrød jeg prøvde meg for en tid tilbake, kan jo da tenke meg hvilken nivå flatbrød er på:-S Brukte du takke?

    -G

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var nok mest på gefuhlen ja, svedjerug, spelt, vann og salt. Prøvde på en grov og en fin, gode ar de men digen var veldig lite elastisk og sprakk ved kjevling . Så jeg måtte bruke dryge mengder byggmel for ubaking. Og jeg som hadde håpet på å kunne bake ut med bare kokosfett. Vel vel.
      Bruker takka, og da er flatbrød stort sett en lek. Knekkebrød er også litt pes å bake ut synes jeg, godt jeg ikke er alene ;)

      Slett