torsdag 29. november 2012

Da prøver jeg ut Reinrot jeg også


Godt inspirert av herlige FraJordTilBord's blogginnlegg for kort tid siden, så bestilte jeg meg en burk og en tea-shot fra Bosheimsmarken som dyrker reinrot. Veldig greit med tea-shoten, rett og slett en mini-shaker. Kjekk og hendig å bruke. Slipper å tenke på skje og røring og glass og alt det der.

Jeg kommer til å bruke denne i 2-3 uker fremover. Med 12 timers nattskift hele perioden. Er veldig spent på om denne kan hjelpe på å snu døgnet. Døgnsnuing kan blant annet gjøre en veldig gretten og reinrot skal gjøre godt for humøret. Gi energi og det ekstra giret når det kreves kan den også gjøre.

I første omgang så vil jeg påstå at reinrot har en litt bøs smak, men vente meg fort til den . Litt bitter og litt grønnsmak. Men tro meg, har tyllet i meg verre ting for blant annet å være sunn. Så dette er bare et lite spenstig innslag i hverdagen. Tar en shot til frokost og en til lunsj.

Reinrota har jeg kjøpt hos nevnte http://www.bosheimsmarken.no/ i Valdres. Jeg er jo litt svak for Valdres, en herlig region i dette fagre land. Reinrota herifra er økologisk dyrket. Og en ting skal sies, der snakker vi kundeservice. Kjapt svar på bestilling, kjapt svar på flere spørsmål og plutselig hadde jeg den i hende. Knallbra.

Litt mer om reinrot kan du blant annet lese hos min urtefavoritt på nett, Rolv.no . Og ellers er det bare å google.

11 kommentarer:

 1. Uhuuu, hva galt har du gjort? Nattskift i 2-3 uker? Jeg misunner deg ikke! Jeg har to perioder på 1 år jobbet nattevakter på sykehus. Og etterpå lovet meg selv: aldri mer... Nattevakter tar på! Selv om man gjerne tjener greit, har det en ganske høy pris sånn kropp og humørmessig.

  Jeg har også prøvd reinrot. Brukte den bare blandet ut i kaldt vann, mens Gry skriver hun får best effekt av å trekke te av den. Så da er det jo to fremgangsmåter å teste ut. Lykke til, og god jobbeøkt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, galt og galt. Litt feil yrke kanskje og litt dumdristig med min egen helse. Jeg kommer til å omskolere meg til dagtidsfag om noen år. Nattskift på dette viset kan ikke være sunt for kroppen. Men når jeg først er i nattrytmen på jobb går det greit. Men hjem for å snu i mørketiden er krevende, kroppen vil ikke lystre mine kommandoer! Men kanskje reinrot kan hjelpe på? Jeg har prøvd melatoninpiller, men det fungerer ikke på meg. Ikke liker jeg å ta hormoner som er kjemisk fremstilt. Nattskift opptar meg, men kan for lite rundt det. Det er noe jeg kommer til å prøve å innhente meg mer kunnskap om fremover. Samfunnet er jo avhengige av nattarbeid for å gå rundt, dessverre, og mange sliter. For noen år siden leste jeg en notis om en liten studie på nattskift og kvinnfolk borti asia, de konkluderte med at mørk sjokolade hjalp veldig på det meste. Gjett om vi gumlet mørk sjokolade på jobb i en periode da. haha. Selv merker jeg at moderat styrketrening er veldi gunstig på nattskift.

   Ja jeg leste om å trekke te på den, lurer på om jeg skal virkelig bruke meg selv som forsøkskanin og ta den i kaldt vann denne turen, og trekke te på den neste tur? Jeg får så mange ideer :-)

   Tusen takk for lykkeønskning, det er kjekt. Jeg skal prøve å stå han av her ute i sjyen. :)

   Slett
 2. For en fin blogg!!!:)
  Må bare si meg enig i det med reinrot- God kundeservice og en tanke sær smak- men hva gør man ikke for alt som gjør oss godt;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Ane. :)
   Ja man prøver jo hele veien å optimalisere helsen, rett og slett en spennende reise. Og om ikke alt smaker like godt, så smiler jeg godt når helsa er god :)

   Slett
 3. Apropos kundeservice, om den er aldri så god så er han snar til å bli forbannet om noen tar ham i feilutsagn. Og dem er det flere av på siden hans. Så som f.eks at det er sibirsk rein som bruker reinrota under parringsforberedelser, all den tid det er gjennomdokumentert at det faktisk er maralhjorten som bruker den. Og planten heter derfor også maral root på engelsk. I følge fyren i Valdres var dette bare tull, og jeg visste ikke hva jeg snakket om. Flisespikkeri kanskje, men det er ingen grunn til å lyve eller komme med feilutsagn når man heller kan si det som er sant og riktig. Og alt dette med mengder av antioksindanter er også tull, og poenget med å bruke reinrot er ekdysteronene, og kun dem.

  I russiske forsøk har roten blitt brukt til å bl.a normalisere døgnrytmen og motvirke stress og forhøyede adrenalinnivåer som følge av søvnmangel i flygeledere og flyplasspersonell, i sjømenn generelt, marinesoldater, og i personell på isbrytere, i russiske spesialoperasjonssoldater (Spetsnaz), og i toppidrettsutøvere.

  PirkePetter

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffda, man må jo ikke bli så sinna når folk retter opp i fakta. Var det så farlig om han tok feil, man må jo kunne innrømme at man tar feil på en ordentlig måte. Da tilegner man seg ny , rett og mer informasjon lettere. Åpent vennligsinn er kjekt å være utstyrt med :)

   ekdysteronene, det må være noen skumlinger, fikk opp masse bodybuildingssider på googlesøk. hehe. De skal jeg lese mer om, har aldri hørt om og da blir jeg så nysgjerrig. Forhåpentligvis var jeg ikke så bortreist da jeg tenkte at dette måtte jeg prøve for nattskift og døgnrytme. Det blir spennende å se om jeg kjenner noen effekt. Tusen takk for informasjon som setter meg i sving. :)

   Slett
 4. Gleder meg til å høre om erfaringene dine med dette! Skal jobbe noe offshore fra høsten av, og er veldig spent på hvordan kropp og sinn kommer til å takle 12-timers nattskift..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vilde, følg med, jeg kommer til å oppsummere effekten av reinrot når jeg er hjemme igjen. Hvor skal du ut å jobbe? Offshore er kjekt, plattformene er som mange små koselige samfunn ute i havet. :-)

   Slett
  2. Jeg begynner i et graduate-program i et serviceselskap til høsten, så det blir vel ulike plattformer. Er meningen jeg skal inn i en fast turnus etter et halvt års tid, og så kan jeg velge om jeg vil på land eller fortsette offshore når programmet er over etter tre år. Vet veldig lite om hva jeg går til, men gleder meg bare veldig til å oppleve noe helt nytt etter årene på skolebenken :) I det siste har jeg begynt å drømme om å ha mitt eget småbruk/gård, så det er veldig artig å lese bloggen til deg som kombinerer offshorejobbing og småbruk! Er litt spent på maten offshore da, har jo hørt at det er veldig bra, men det spørs om det er "bra" i min oppfatning.. har uansett blitt mye mer avslappet ift. mat, så tror det skal gå bra så lenge jeg kan fôre meg opp på kvalitetsmat i friperiodene!

   Slett
  3. Så spennende, hvilket selskap? Skal du innom Gullfaks A må du gi en lyd :) Så kjekt at du vil ha eget småbruk, det lar seg fint kombinere hvis man har en partner hjemme som tar seg av gården. Foreløpig har gubben reisejobb, så jeg vil ikke har dyr på gården enda.
   Eneste som er litt kjedelig er å ikke kunne følge opp kefiren min kontinuerlig. Den må litt for ofte i dvale etter min mening :)
   Maten her ute varierer veldig ifra installasjon til installasjon. Her er det veldig bra takket være kreative kokker. Men det er mye ferdigmat, noen titulerer seg toro-teknikere faktisk. Jeg vet at når ejg er på jobb er det pris som bestemmer matinnkjøpet til plattformen, så jeg må skru av varsellampene. Men spis og kos deg, alt går med litt kreativitet :)

   Slett
 5. Begynner i Baker Hughes i august. Jobber du for Statoil da eller? Skal absolutt si fra hvis jeg skal innom Gullfaks A :)
  Blir spennende det her ja, bare for et par måneder siden hadde jeg aldri tenkt tanken på å dra offshore, men nå er jeg blitt ganske fascinert av hele greia og gleder meg til oppleve disse små samfunnene ute i havet! Tror nok jeg vil på land etter hvert da, føler ikke at skiftjobbing er det sunneste i lengden.

  Når det gjelder småbruk kommer nok det til å fortsette å være på dagdrømme-stadiet en god stund, men hvem vet? Kommer uansett til å følge med her videre og bli inspirert :)

  SvarSlett