søndag 11. november 2012

Fjøsmelk i huset

Igår hentet vi fjøsmelk hos verdens snilleste gardsbruker. Med ungene på slep dro han ens ærend ut av huset for å skaffe oss noen herlige dråper rå melk. Det gleder en opprinnelig odelspike. Og den ekstra bonusen var at jeg fikk kose med kalvene . Ååå som jeg elsker de dyrene.

Av fjøsmelken ble det ordentlig sjokolademelk til frokost. Et stort glass iskald fjølk med 2 dråper stevia english toffé og en pipettesprut med stevia chocolate. Oboy og nesquick kan jo bare gå og gjemme seg .
Ellers står kefir på brygging og den greske yoghurten er vel snart ferdig. Det er noe veldig ekte over lukt og smak av slike melkeprodukter som ikke har vært på runddans via lastebiler og meieri også lastebiler igjen ,norge rundt.

Det flotte melkespannet vårt er fra Nesse Maskin-
Gode priser og mange fine produkter for matvareprodusenter og private matglade.

2 kommentarer:

 1. Genialt med melkespanntips! Har lett, men hittil ikke villet spandere over tusen kroner for et melkespann. Dette derimot!
  Gleder meg pluselig ekstra til neste melkehenting :)
  Hilsen fra Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja melkespann gjør melkehentinga til en fest! Men jeg skjønner ikke hvorfor det er slutt på de gode gamle stålspannene. Men disse av plast er skjønne og ikke minst litt lettere å hanskes med.
   Har nettopp vært på agroteknikkmesse i Lillestrøm, der fant jeg noen flott stålspann. Litt små de jeg så, men skal finne ut om. Det er større størrelser å oppdrive. :-)

   Slett