tirsdag 20. november 2012

Kopi Luwak, Luksuskaffe med ufin bakgrunn

Dagbladets artikkel er verdt å lese. Den handler om verdens mest eksklusive kaffe som har vært igjennom fordøyelsessystemet til et koselig lite dyr. Men dyret har det alldeles ikke hyggelig. På kaffebrennerkurset snakket vi om akkurat denne saken ( før den kom i db faktisk , for det står selvfølgelig en epistel om denne dyredrittkaffen i Modernist Cuisine) Og når det kommer til smaken, ja så har kaffekjennerene på Bergen Kaffebrenneri smakt denne kaffen. Og den er så til de grader oppskrytt, og de oppfordret til å ta avstand fra denne fishy businessen innen kaffeproduksjon.

Og det gjør jeg også, kan ikke fatte og begripe hva vi skal med slik kaffe når det er så mye godt å velge i. Og vi som er så hysterisk for hygiene, skal vi plutselig begynne å spise kaffe med bajs på?
Hva sier mattilsynet til det?! Styr unna kaffe som er heter Kopi Luwak, du kjenner den nok igjen på prisen.
Paradoxurus hermaphroditus, disse skjønne småtassene skal kose seg i jungelen. Ikke leve i simple bur for at rike tullinger skal få meske seg med dyr kaffe! Gi meg heller en ku , så skal jeg fore den med kaffebønner, og når de kommer ut igjen skal jeg vaske dem og tørke og brenne, så skal man få smake på dyr og eksklusiv kaffe. Og kanskje får man kaffelatte ut av venstre bak!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar