tirsdag 27. november 2012

E-boktips, lag din egen kosmetikk

Mommypotamus er en herlig blogg jeg kom over for en tid siden, her lærer man alt ifra utsmelting av talg til å lage egne ansiktsmalinger for barn. Utrolig hva den dama finner på ! I tillegg skriver hun selvhjelpsbøker. Tilfeldigvis kom jeg over et tilbud , hennes e-bok DIY organic beauty er rabattert ut dagen. Så jeg kastet meg over og bestilte. Betalte en hundrelapp via paypal og boken var min. 177 sider med masse kjekt stoff . Alt ifra avansert såpelaging med verneutstyr , til deodorant, tannpleie, kroppskrubb og insektsjagere. Den var på flere sider enn jeg trodde, så jeg ble positivt overrasket. Man får e-boken lett lastet ned til ipad og inn i iBooks, det er alltid et pluss, siden nedlastingslink fungerer bare en gang.  Ved første raske gjennomlesning ser det for meg ut som at man får de fleste ingredienser på vår alles kjære iherb. Det er dessuten linket til hvor man kan få tak i enkelte ingredienser.  Jeg gleder meg til å sette igang, DET skal bli mitt juleverksted iår.
Jeg bestilte diverse produkter fra NaturallyBalmy. Ellers iherb.com

http://www.mommypotamus.com/lp/order-diy-beauty-ebook/6 kommentarer:

 1. Ser ordentlig spennende ut!Er en stund siden jeg var innom den bloggen men det er jo super mye bra der. Lastet ned noe lignende for en stund tilbake men det var bare oppskrifter for å lage ulike kremer og såper. Kanskje jeg må skjekke dette ut. Genial julegave1 Hvilke beholdere bruker du? Shampoo med honning og appelsin- si i fra når du har testet det ut!

  Vil også anbefale denne bloggen for DIY: http://wellnessmama.com/

  -G

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, jeg har ikke begynt enda, men jeg er en ihuga sparer av tom emballasje, så jeg fyller vel på det jeg har av små krukker . Både glass, plast og stålgreier. Liker best glass. Du skal få høre når shampoo er kreert og testet, hvordan visste du at denne var en av de jeg tenkte jeg først må få laget meg?`;-D

   Takk for bloggtipset, den så fin ut, må myse mer der.

   Slett
 2. Haha...hørtes bare ut som en god kombinasjon, iallefall duft og smaksmessig;-) Visst du forresten at honning kan fermenteres? Bør stå i 3 måneder minsst, fantastisk smak i etterkant!

  -G

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, fermentert honning høres moro ut. Hvordan gjøres det og hvordan blir den?
   Vet det var nevnt i Grønt vann sitt innlegg om fermentert sennep med honning i, at honningen kunne svekke bakterieaktiviteten i fermenteringen ? Kanskje det kommer an på honningen. Jeg er ikke så stødig i teorien på det feltet :)

   Nå sitter jeg å tenker på fizzy honning, for det innbiller jeg meg at det blir? Moro :D

   Slett
  2. Ja, jeg det er utrolig mye som kan fermenteres, det meste av mat egentlig. I dag har jeg prøvd meg på fermenterte egg av alle ting, kokte egg altså:-)... Ang honning så er det viktig at den er rå da den inneholder de organismene som er nødvendig for at fermenteringen kommer i gang. Slik jeg skjønner det er det selve tilsettingen av vannet som egentlig setter i gang fermenteringen.

   Her har du oppskriften: ‣
   - 3+ cups raw honey
   - 1/4 cup water
   Put honey in quart jar. Add 1/4 cup water and stir until smooth. It should be a maple syrup consistency. Cover tightly with lid or airlock and store in a warm location for 3 to 6 months or more.
   Check on it after 2 to 3 months. If you notice a gentle release of gases from a sealed lid (an airlock won't do this,
   though) you'll know it is fermenting. It should also be much more fragrant.
   Keeps well at room temperature or in a cellar indefinitely.

   Dersom du søker fermented honey på WAPFs sider finner du litt info om det. Der stod bla en oppskrift der fermentert honning blir brukt som starter i kjeks. Ja, en hører jo at honning er antibakteriell osv..vet ikke helt hvordan det fungerer.. Leser jo ofte om mange som erstatter sukker med honning i fermenterte drikker feks kombucha...Tydeligvis skjer fermenteringen uansett...kanskje den må være rå? Neste gang skal jeg la den stå enda lengre enn 3 måneder. Det er jo bakdelen da- at det må stå så lenge-men den som venter på noe godt-.....;-)

   -G

   Slett
  3. Oi , så spennende. Kanskje jeg skal sette et lite fermenteringsbrygg av honning som jeg kan nye til påske... :)
   Hvordan fermenterte du egg? Stilig, du eksperimenter med så mye moro :D

   Slett