søndag 9. desember 2012

Andefett fra Gårdsand, suverent stekefett

 
Dette er et av de to foretrukne stekefett jeg har i huset. Andefett er vanligst til fettsylting av and og kylling, også kalt confit. Men jeg bruker det foreløpig bare til steking. Er lite smak og god stekeevne. Men poteter får en ekstra deilig spiss i smaken med litt andefett til steking. Og så trenger man veldig liten mengde for å unngå fastbrenthet i selve støpejernspanna.
Andefett er mykt i romtemperatur, er mest enumettet fett det består av. Derfor liker jeg godt å blande det med utsmeltet talg til steking . Innbiller meg at det gir bedre varmebestandighet slik at man slipper å ødelegge fettstoffene for mye.
 
Dette andefettet kjøpte jeg på Meny Solsiden i Trondheim, men har også sett produktene på Safari i Bergen. Se link til Gårdsand.no for mer informasjon. Holte Gård har også andefett, og deres produkter kan du finne på utvalgte steder.

1 kommentar:

  1. Bruker det samme til steking av gulrøtter, kålrot og andre grønsaker sammen med smør - gir en ekstra god og fyldig smak på rotstappe. Nam!

    SvarSlett