søndag 16. desember 2012

Geiranger sjokolade til jul

Geiranger sjokolade har jeg fulgt på facebook og andre fora en stund, UTEN å fått sette tenna i dem. En foretaksom svenske slo seg ned i Geiranger og begynte å lage sjokolade i et naust.
Han satser på lokale råvarer og en sjokolade uten for mye dill.
 
Men det er et problem med denne geskjefte; Hvor i all verden skal man få tak i det når de ikke har nettbutikk og utsalg i mitt nærvær? Nettbutikk skal det bli sa kallen, men ikke før etter jul. Og hva gjør man da når man vil ha kvalitetssjokolade til jul?
Heldigvis ble det tipset på facebooksiden om at butikken "matbuda" i Ålesund hadde tatt inn et godt parti med Geirangersjokoladen . Og de har nettbutikk. SÅ da heiv jeg meg inn på Matbuda's hjemmeside og fikk bestilt meg litt kvalitetssjokolade til jul. Nå er det ikke mange dagene igjen før jul, men pakken kom på 2 dager. Kjapt og effektivt, derfor mistenker jeg at det skulle gå fint å bestille nå for å sendingen til jul.
 
Så hva sier du til sjokolade med brunost, whisky, bringebær fra Sogn og av alt her i verden blåskimmelost. Vår verdensmester kraftkar faktisk. Gleder meg til å smake, ei lita pine å måtte holde seg til jul . Men jeg har bestemt at dette er eneste sjokolade vi kjøper til jul. Kvalitet fremfor kvantitet.

4 kommentarer:

 1. For en fantastisk blogg :-) Også så kjekt at dere bor på naboøyen vår!!! Trodde ikke det var så stor interesse for dette her jeg, har følt meg litt "alene" etter å ha flyttet fra Bergen til Bømlo ;-) Har blitt noen rare blikk når jeg har spurt om pass til surdeigen min etc ;-)
  Vet du om det er noen aktivitet i Slow Food Sunnhordaland?
  Therese

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord og velkommen til bloggen. Det gleder meg stort å se at det er folk i nærheten med samme interessen, det er nesten så jeg inviterer deg på surdeigsbaking og skravling tvert :-) kanskje jeg er litt fjern, men pass til surdeig? Hva er det?
   Er du fra bergen eller bømlaværing som har flyttet hjem? :-)
   Det er jevnlig aktivitet i slow food sunnhordland, det skjer noe ihvertfall annenhver måned. Vi er på facebook, det skal være en åpen side.
   Kjekt at du tittet innom, hilsen Ingelill !

   Slett
 2. :-) Jeg kommer gjerne både på baking og skravling ;-)
  Da vi skulle på ferie prøvde jeg å få noen til å mate surdeigsstarteren min,men ingen ville ta det på seg....så den døde gitt ;-)
  Jeg er fra Bergen,men lokket til Bømlo av en mann....du kjenner kanskje til det?!?!;-)
  Da må jeg sjekke ut på Facebook,tusen takk :-)
  Therese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, som jeg må le av meg selv. Pass til surdeigen , selvfølgelig! Jeg bare tenkte ingrdienser jeg. ;-)
   Ja disse sunnhordalendingene er noen luringer, men det er en flott region så jeg klager ikke.
   Her er døren stort sett åpen :-)
   Sjekk ut slow food sunnhordland, så sees vi kanskje på noe sprell ?
   Ha ei strålende jul :-)

   Slett