tirsdag 4. desember 2012

Har du husket på småpippene?

I denne kulda håper jeg alle tar vare på våre små venner og forer dem godt. Det kan ikke være enkelt å være småpippip når kulde og snø har tatt kverken på insektene. Jeg mater på småfuglene hele vintersesongen, og det er meg en sann glede. Jeg er utrolig glad i deres selskap og småkvitring.

Her har vi klart å få til et bilde av en spettmeis, med mobilen faktisk. Han forsvinner litt i de glorete  meisebollene, men han sitter nederst. Spettmeis er en vakker fugl, helt ulik andre meiser. Og så tror den at den er hakkespett, den liker å hakke i ting, derav spettmeis vil jeg tro. Ellers har vi masse kjøttmeis, løvmeis, granmeis og blåmeis. Noen ganger streifer det en dompap forbi. og for å ikke glemme skjura da. Skal utvide matsortimentet, kanskje det kommer flere små venner på besøk i hagen da ? Skal satse på å bruke litt talg til å lage mat til småpippene, er ikke så vanskelig å lage egen fuglemat. Det er no mer næringsrikt for dem også. Og til julen skal de selvsagt få seg et julenek.

 
Les mer om småpippeforing her:
 

2 kommentarer:

 1. Koslig med fugler. Det synes både vi vi og katten, mye ala"jeg vil ha en fugl" lyder http://www.youtube.com/watch?v=w74S086g_q0 som kommer fra den munnen for tiden":-)
  Husker at vi matet småfuglene med smult tidligere, men forstår jo nå at det var idiotisk:-S

  -G

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, for en morsom lyd. Tror jeg hadde blitt veldig skeptisk hadde Lotte begynt med sånne lyder :)
   Oi,er smult dårlig for fuglene? Huff, har jeg ikke fått med meg. Ikke at jeg gir dem smult, men jeg tenkte jo å gi dem talg. iiik?!

   Slett