mandag 11. mars 2013

Gjenbruk ; pesskjelka !

Pesskjelka, hva i all verden har frøkna fått for seg nå ?! Jo nå skal jeg fortelle.
Dette unike skotøyet har jeg vokst opp med som en naturlig del av hverdagen. Det er rett og slett gamle støvler som får skaftet klippet av og blir snartur-ut-kippere. Historien bak navnet er at disse ble brukt når man sprang ut for å ta turen til utedoen, derav pesskjelka . Selv blir det nok fottøy for å gå til drivhuset og andre koseturer i hagen.
Støvlene som fikk sin bane var mine kjøre tretorn bore av forrige generasjon. Alle maser om at damer er så glade i sko, vel , dette er fottøyet jeg noen gang har elsket høyest. Dessverre er den nye generasjonen av denne støvelen ikke like god. Men min gamle sprukne støvler får forlenget liv som pesskjelker.5 kommentarer:

 1. Så artig å se disse igjen. Besteforeldrene min brukte å gjøre det samme men slitte støvler, men de kalte dem "Kallåsser". Ikke så lett å gjengi diakekt i skrift(fra Lofoten). Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Kallåsser ja, det har du rett i, det ordet har jeg også hørt brukt men helt glemt av. Så kjekt å bli minnet på det, gamle ord og uttrykk er et av mine hjertebarn, og spesielt nordnorske :-)

   Slett
 2. Svar
  1. :-D og nyttig, er ikke det samme å springe en snartur ut døra i slipperser i typisk vestlandsvær ;-)

   Slett
 3. Kult og smart! Dette skal jeg huske på :)

  SvarSlett