lørdag 16. mars 2013

Piggtråd på utmarksgjerder og gjerder generelt

Jeg kan ikke fordra piggtråd! På tomten vi kjøpte for et par år siden er det satt opp bedriten piggtråd på utmarkagjerdet i en forferdelig symfoni av rusten gammel og ny galvanisert piggtråd. Men nå er den vekk, vi er da ikke noe fengsel!
Piggtråd, skjønner ikke hva den skal være godt for her. Sauen når ikke opp til den, hjorten hopper over og kanskje river buken på den, ikke er det bjørn, ulv, gaupe eller rev her. Reven går under den uansett. Nei få vekk piggtråden, barn kan skade seg på den, jeg kan selv huske hvor jeg hatet piggtråd da jeg var lita, og har nok revet opp div hud og klær gitt.
Fra landbrukskontoret kom det ramlende inn et informasjonsskriv, der sto det at piggtråd var ikke lov å montere hvis man satte opp gjerder idag. Forbudet trådde i kraft 2010. Dessverre er piggtråd eldre enn det lov, men det betyr ikke at du TRENGER å ha den på gjerdet. Vel, ingen forbud uten unntak, må nevnes at det er lov med piggtråd på gjerdet hvis man merker den. Så da er det vel bare å sette seg ned med lappemaskin og skrive : dette er en piggtråd.... Be careful.
Spør du meg så er piggtråd gammeldagse greier som vi ikke trenger nå til dags. Den hører hjemme på museum.

2 kommentarer:

  1. Kunne ikke vært mer enig! Unødvendig faenskap er det!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er det ! Unødvendig i disse dager .

      Slett