fredag 1. mars 2013

Fiskehandler på Stord

Dette blir et veldig lokalt innlegg, men nå er det offisielt: Stord får fiskehandler tilknyttet Bocuse D'or vinner Geir Skeie's kommende restaurant. Se StordNytt .
Min store oppfordring er ; bruk fiskeutsalget aktivt! Man får ikke bedre og mer næringsrik fisk og sjømat enn fra denne kommende butikken. Her blir råvarene levert blodferske på kaien, og har kort vei til utsalgsdisken. Og det beste av alt, her er det bare å komme med ønsker vil jeg tro. Fra rødspetterogn til kråkeboller. Jeg gleder meg som et liten rampunge til å se i fiskedisken og i akvarier med levende fisk. Og det er jo et flott sted å ta med barn for å lære dem nærhet til maten.
Er du lei av frossen firkant-fisk i frysedisken på supern, som har vært verden rundt med fly for å bli filetert og pakket ( er det det som er flyvefisk?) , uggen troverdighet til lasagne og kjøttboller, ja da er det på tide å gå tilbake til røttene og råvarene. Mat er en opplevelse, bruk det til det , og maten vil smake og føles mye bedre. Det kan jeg nesten garantere !For dere som bor i sentrale strøk, søk til ferskvarespesialistene kjøtt/fisk:

Trondheim- Ravnkloa
Stavanger- Albert Idsøe
Bergen- Solheim Kjøtt og kjøttbasaren
Oslo- Strøm Larsen på Torshov

Og nå på Stord og lille Leirvik : Brygga 11 på " kremtomten" .

6 kommentarer:

 1. Konge! Me lyt spreia ordet med kraftfull røyst, å ta sjømat på alvor er noko alle burde gjera.
  /t

  SvarSlett
  Svar
  1. Såvisst skal vi det, sjømat er et univers av muligheter. :)

   Slett
 2. Ein har jo trollkrabben på vikjo som har eksistert lenge, så er ikkje heilt nytt dette med fersk fisk på øya :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer det. Håper og tror trollkrabben og det nye fiskemottaket lever godt side om side, det blir to vidt forskjellige fiskehandlere. Måtte folk kjenne sin besøkstid hos begge. :)

   Slett
 3. Har vært en del hos Strøm - Larsen i Oslo, men har best erfaring med kjøtt derfra. Har også vært hos Jacobs på Holtet og kjøpt fisk og sild, ikke best kvalitet kanskje, men kokken fra Lofoten er ubetalelig!
  Forøvrig, noen fra Meløy her??

  SvarSlett
  Svar
  1. Strøm-Larsen kjøpte jeg pølseingredienser hos, og der var det en ubetalelig nordlenning. VI meløyfjerdinger liker jo å møte vårt eget kaliber, så jeg tror Jacobs hadde vært verdt et besøk :D Kan jo ikke skrive anonymt for så å nevne meløy, da dør jeg litt av nysgjerrighet.

   Slett