mandag 10. september 2012

Skålde kalkunføtter for kraftkoking


Bisarre bilder fra kalkunfotmassakren.

Vi fikk med oss en pose kalkunføtter fra Homlagarden når vi besøkte dem.
Dette skal det kokes næringsrik kraft på, utvinne helsebringende gelatin.
Beina var ubehandlet, så vi måtte til å skolde dem selv. Oppi vasken med dem og kokende vann over.
Så var det å begynne å dra huden av føttene. Fascinerende. Klippet av alle tåneglene og la dem i flere omganger klor. Blir sikkert fine smykker eller noe. Amuletter kanskje. Malt opp som mineralpulver? ( Siste var en tull) Dette er ikke arbeid for sarte sjeler. Det lukter som chicken nuggets som har hatt seg en runde i kloakken før tilberedning. Særdelses spesiell lukt. Tommy sto å halvbrekte seg under seansen. ( Pingle)

Men mat skal det bli, og hvem har sagt at all mat er like enkel og delikat under fremstilling?!
Kraft skal det bli og alle hjerter gleder seg. Men først komme seg hjem fra havet.

Fortsettelse følger.....

2 kommentarer:

  1. Oi oi oi. Glad jeg fikk kjøpt ferdigrenset kyllingføtter! Betalte 40 kroner for et kg fra Holte gård. Så idag er første gang jeg koker kraft på skrog/krås/føtter. Blir spennende å smake. Jeg trodde det skulle være ekkelt med disse føttene, men jeg vi heller si - jeg sitter med en ærbødig følelse. Takknemlig over å få bruke deler på kyllingen som vanligvis bli kastet. Høytidelig er det:-)

    SvarSlett
  2. Høytidelig er ordet, og høytidelig skal det bli på mitt kjøkken. Tenk at det enkelte ser som avfall blir til helsebringende godsaker for andre. Føler meg priviligert som har fått denne åpenbaringen.

    Skal se om jeg ikke får tak i Holthe-føtter her jeg bor, har en ferskvaredisk til gode å spørre, så vi får se om flaksen spiller på lag.

    Lykke til med kraftkokingen, det kan jo ikke bli annet enn rein suksess! :D

    SvarSlett