tirsdag 4. september 2012

En liten bildeserie fra oppstykking av hjortekjøtt

Jeg drar offshore imorgen, så da måtte hjortekjøttet prepareres før jeg dro.
I fryseren havnet en stor pose kraftbein fra hjortens rygg og to gode ribber som skal bli pinnekjøtt.
Ellers ble det indre og ytrefilét , noen andre filétlignende greier , overskuddskjøtt som skal bli kjøttdeig og noe godt avskjær som skal bli avskjedsmiddag av type biffsnadder.
Dette er første gang jeg har skjært i et dyr, så dette var en bratt lærekurve og en fin innføring i hjortens anatomi. Fryseren er full, så nå kan vinteren bare komme.


Klart for å bli sodomert ned i mindre biter.




Indrefilét og kniven jeg vant på quiz eller bingo på jobb en gang. Kom virkelig til nyttes og god som få.

Ser du kulehullet? Skutt noen ribbein i filler, stakkar hjorten. Jeg skal sørge for at du kommer til glede og nytelse.
Dette blir pinnekjøtt.



Har tatt ut indrefilétene.


Vakkert stykke kjøtt


Bare et stakkars beinrangel igjen. Tok frem saga og saget det i mindre biter, det skal bli kraft.

Fryseklart.

4 kommentarer:

  1. Takk for bilder:-) Ser ut som du klarte det riktig så fint! Var dette en halv hjort?

    -Guro

    SvarSlett
  2. Takk for det, er rimelig fornøyd med innsatsen nå.
    Hjortelaget har litt spesielle måter å dele dyret på imellom jeger og grunneier. Vi fikk 2 ribber og 1 kryss/ korsrygg , og det tilsvarte 10 kg som var en del av grunneierpotten.

    Hlsen Ingelill

    SvarSlett
  3. Ah,da forstår jeg! Lurt med den merkingen du gjorde i etterkant, det skal jeg også gjøre. Bra å ha system. Fryseren er uoversiktelig nok som den er:-)

    -Guro

    SvarSlett
  4. Ja her i huset har vi måttet bli knallhard på merkingen. Nå er fryseboksen full og det ser ut som noen har sluppet en bombe nedi der, har det ikke vært merket så hadde vi ikke skjønt hva som var oppi der. Så fryseskap neste, har et lite håp om at de er mer oversiktlige .

    Hilsen Ingelill

    SvarSlett