torsdag 7. mars 2013

Steinmjøl til gards !

Igår fikk vi 31 tonn steinmjøl dumpet i hagen. Hurra ! Nå skal det mineraliseres i eidenshage. Er halveis i boka Secrets of the soil, og når jeg får sett på oppskriftene fra den i tospann med steinmjølet til min arme jord, da blir det sus i serken.
Steinmjølet kommer fra Røyneberg sør for Stavanger, Norstone steinuttak. Kom med lastebil hele den lange veien for 380 kr tonnet ekskl moms. God service og jeg er storfornøyd. Forløpig :-)
Dette steinmjølet er mye brukt i økologisk drift i hele landet. De skiper med båt og lastebil. Kunstgjødsel, hva er det ?!?!11 kommentarer:

 1. Randaberg ligger nord for Stavanger, jeg regner med du mener Røyneberg:-) Ellers et spennende prosjekt du holder på med. Jeg er geolog og glad for å se at vi bruker de naturlige ressursene som finnes

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, selvfølgelig , det var sløvt av meg ! Takk for at du sa ifra :-) naturressursene er et spennende felt, måtte flere få opp øynene for hva naturen har å by på av ressurser.

   Slett
 2. Litt info -

  http://www.raadgivande-agronomar.no/lastnedfil.aspx?fil=NorstoneRoynebergsand20042005.doc
  http://www.raadgivande-agronomar.no/lastnedfil.aspx?fil=OL2006Roynebergsand.pdf

  PirkePetter

  SvarSlett
  Svar
  1. Mer -

   http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/Seminar.pdf
   http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/Heim.pdf
   http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/GEOartikkel.pdf
   http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/Gartneryrket.pdf
   http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/Minisymp.pdf
   http://helgeland.lr.no/media/ring/1235/Steinmj%C3%B8l.pdf
   http://www.agropub.no/id/1544?hidemenu=true&kap=kap11

   PirkePetter

   Slett
  2. Mer info om ønskelig -

   http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1370915873158#c7816425421231638456

   PP

   Slett
  3. Jeg har faktisk vært og sneket til meg informasjonen du har skrevet der. Og får å si det sånn, jeg har plukket sauemøkk og gubben har bygd om sementblanderen. Så nå tromler vi sauebæsj og steinmjøl i den, også har vi i mold og kompost. Bare en av de tingene jeg har fått satt til livs av alt jeg vil gjøre hagemessig med inspirasjon fra dine fremlegg :)Har lyst til å montere magneter i blanderen også. Egentlig var ombyggingen en måte å få fjernet stein fra molda, men ting begrenser seg som oftest ikke bare til en idè .
   Må få blogget litt igjen, men det er jo så mye skøy som skjer på så mange fronter i denne eksplosivt grønne årstida :D

   Slett
 3. Svar
  1. Er ihvertfall planen at det skal bli det :-D

   Slett
 4. Liker alle dine spennende prosjekter må jeg si!
  Svigerfar fortalte om en bonde i Trøndelag tror jeg det var (dette vakre fylket!!) som lot folk kjøpe en andel jord. Så kunne de komme og hente grønnsaker direkte på gården. Hadde vært noe i økoversjon!!
  Jeg skulle gjerne vært med på å finansiere noe slikt :)
  Så får jeg plante i kasser på terassen og inspireres av dine innlegg så lenge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Andelsbruk er fantastisk. Faktisk så jeg en slik flekk på Meløya som er naboøya mi oppi Nord. Det gledet meg stort ! Jeg håper det eksploderer med andelsbruk, kunne selv tenkt meg å stå for det når jeg er fortrolig med dyrking av div. Og nå er jeg på den biodynamiske sti som jeg føler er veldig rett. :-)

   Slett